BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Mayıs 2024


Cıvıl cıvıl ve rengârenk mayıs ayını, İstanbul'daki birbirinden güzel kültür sanat etkinlikleriyle selamlıyoruz! Birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul'da her zaman olduğu gibi mayıs ayında da dopdolu bir etkinlik programı sizleri bekliyor. Bu etkinlikler arasında müziğin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz konserler, keyifli vakit geçirebileceğiniz müzikaller, dans gösterileri ve tiyatro oyunları yer alıyor. Gelin, mayıs ayında gerçekleşecek kültür sanat etkinliklerine yakından bakalım.

 

Kahkaha Tufanına Hazır Olun: Freud'un İnsanları

Sigmund Freud'un Psikoseksüel Gelişim Teorisi'nin mizahi bir dille tiyatroya uyarlanmış hâlini seyretmeye ne dersiniz? Psikoseksüel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayamamış kişilerin birbirleriyle ilişkilerini esprili bir anlatımla sahneye taşıyan ‘’Freud'un İnsanları’’ adlı oyunun yönetmenliğini Volkan Dinç üstleniyor. Başrollerinde Onur Büyüktopçu ve Tuğçe Kumral gibi başarılı oyuncuların yer aldığı oyunu; 2 Mayıs saat 20:30'da Trump Sahne'de, 14 Mayıs saat 20.30'da Sahne Dragos'ta ve 6 Mayıs saat 20:30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

 

Ezber Bozan Bir Tiyatro Oyunu: Çirkin

Dijital enstalasyonla anlatı tiyatrosunu başarılı bir şekilde birleştiren Çirkin, Anadolu'nun halk hikâyelerinden ve geleneklerinden esinlenen bir ihanet öyküsünü anlatıyor. Mekâna özel bir deneyim olarak tasarlanan bu oyun, seyircilerini geçmiş ile bugün arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Farklı bir oyunculuk örgüsüne ve özgün bir anlatım diline sahip oyunun başrollerini Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu paylaşıyor. Firuze Engin'in kaleminden dökülen bu mistik ve masalsı oyun, 2-3-9-10-16 ve 17 Mayıs tarihlerinde, saat 20:30'da Hope Alkazar'da tiyatroseverlere eşsiz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Ruha Dokunan Notalar: Gabor Tarkövi & Philarmonisches Streich Quintett Berlin

Dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası'nda yıllarca solo trompet sanatçısı olarak görev alan Gabor Tarkövi ve Berlin Filarmoni Orkestrası'nın en başarılı oda müziği topluluklarından biri olan Philarmonisches Streich Quintett Berlin, unutulmaz bir müzik deneyimine imza atmak için İstanbul'a geliyor. Bu muhteşem programın repertuvarında barok döneminin usta sanatçıları Telemann, Handel ve Vivaldi'nin sevilen eserleri de bulunuyor. 11 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00'de, CRR Konser Salonu'nda müzik tutkunlarını ağırlayacak bu benzersiz etkinliği kaçırmayın!

 

Harika Bir Başyapıt: Çingeneler Zamanı Müzikali

Çingeneler Zamanı isimli sinema filminden uyarlanan Çingeneler Zamanı Müzikali, Vural Bingöl yönetmenliğinde izleyicisiyle buluşuyor. Seyredenleri bambaşka duygulara sürükleyen bu başarılı müzikal, 1980’lerin Yugoslavya’sında çingenelerin neşe dolu fakat bir o kadar hüzünlü hayat hikâyelerini konu alıyor. Onların sevinçleri, vedaları, acıları ve sevdaları seyircileri bazen güldürüp bazen hüzünlendiriyor. Oyuncu kadrosunda Andrea Bahar, Gamze Metin, Nilüfer Ömürlü, Oğuz Tabak, Seymur İlham ve Tuvana Ceylan gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Çingeneler Zamanı Müzikali, 13 Mayıs Pazartesi günü saat 20:30 Trump Sahne'de sizleri bekliyor.

 

Hem Eğlenceli Hem Romantik Bir Gösteri: On Yıl Sonra

On Yıl Sonra, seyircileri geçmişle gelecek arasında kahkahanın ve duygusallığın hiç eksik olmadığı bir yolculuğa davet ediyor. Oyun; "On yıl öncesine gidebilme şansınız olsaydı, neyi değiştirmek isterdiniz?", "On yıl sonrası için neler hayal ediyorsunuz?" ve "Mutluluk nedir?" gibi sorulara da yanıt arıyor. Yönetmen koltuğunda Mert Öner'in oturduğu oyunun başrollerindeyse Rüştü Onur Atilla, Özgün Bayraktar ve Doğan Akdoğan gibi sevilen oyuncular yer alıyor. Siz de rollerin sürekli birbiriyle değiştiği; izleyenleri geçmiş, günümüz ve gelecek ekseninde gezintiye çıkaran bu kovalamacanın eğlenceli atmosferine ortak olmak istiyorsanız şimdiden yerinizi ayırtın. On Yıl Sonra adlı oyun 13 Mayıs saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 16 Mayıs saat 20:30'da House of Performance'da, 18 Mayıs saat 20:30'da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde ve 20 Mayıs saat 20:30 Trump Towers Gösteri ve Kültür Merkezi'nde sahneleniyor.

 

Müzik Tutkunları İçin Unutulmaz Bir Müzik Şöleni: Zakkum Konseri

Dillerden düşmeyen hit şarkılara imza atan Zakkum, Dorock XL Kadıköy'de vereceği konserle hayranlarına gerçek bir müzik ziyafeti yaşatacak! Alternatif rock müziğin ülkemizdeki en başarılı temsilcilerinden olan grup, Zehir-i Zakkum isimli ilk albümünden günümüze kadar uzanan tüm şarkılarıyla 23 Mayıs Perşembe günü saat 22.00'da sizler için sahnede olacak.

 

Tesirinden Çıkamayacağınız Bir Sohbet: Şıngır Şıngır Beyoğlu

Sinema ve tiyatro sanatının usta ismi Ali Poyrazoğlu'nun tek kişilik doğaçlama oyunu Şıngır Şıngır Beyoğlu; 5 Mayıs saat 20:00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 12 Mayıs saat 19:00'da Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde ve 24 Mayıs saat 20.30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dram, tragedya ve yaşanmışlıklarla dolu Şıngır Şıngır Beyoğlu, seyircilerine bazen güldüren bazen de duygulandıran samimi bir sohbet vadediyor. Ali Poyrazoğlu'nun uzun süre etkisinde kalacağınız bu başarılı performansını kaçırmayın!

 

Sıra Dışı Bir Performans: Anonymo

Konsept ve koreografisi, Yunanistan'ın en önemli modern dans sanatçılarından biri olan Tzeni Argyriou tarafından hazırlanan Anonymo, seyirciye dans eden vücutların gücünü hatırlatan modern bir ritüel sergiliyor. Aynı zamanda dijital iletişim çağında insanlarla bağlantı kurmanın yollarını yeniden tanımlıyor. Bu sıra dışı ve düşündürücü dans gösterisini kaçırmamak için 25 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20:00'de, CRR Konser Salonu'nda yerinizi alın!