BLOG

BLOG

Mayıs Ayında Gidebileceğiniz En Güzel Tatil Rotaları


İlkbaharın en güzel aylarından biri olan mayıs, insanların enerjisini artıran tatlı havasıyla, sokakların ve ağaçların yeşile bürünmesiyle âdeta yazın gelişini müjdeliyor. Bu güzel havalar sizde tatile gitme isteği uyandırıyorsa Türkiye'de gidebileceğiniz birbirinden güzel tatil rotaları bulunuyor. Gelin, mayıs ayında gidebileceğiniz en güzel tatil rotalarını birlikte inceleyelim.

 

Plaj Cenneti: Kaş, Antalya

Antalya'nın en gözde tatil noktalarından biri olan Kaş, yoğun turist akınına rağmen doğal dokusunu korumayı başaran yerler arasında. Maviyle yeşilin kucaklaştığı bu büyüleyici destinasyon, Türkiye'nin pek çok ünlü plajına da ev sahipliği yapıyor. Kaputaş, Patara, Küçük Çakıl, İnceboğaz, Büyük Çakıl ve Limanağzı plajları bunlardan bazıları.

Tarihî dokusu, berrak suları ve yemyeşil doğasıyla beğeni toplayan Kaş; tertemiz koylarıyla da hayranlık uyandırıyor. Çukurbağ Yarımadası'nda bulunan Hidayet Koyu, akvaryumu andıran deniziyle tatil için en güzel yerlerden biri. Müren, kalamar, aslan balığı gibi deniz canlılarını görebileceğiniz Hidayet Koyu, heyecan verici atmosferiyle görülmeye değer. Kaş'a gitmişken serin suların tadını çıkarmak isterseniz İnönü Koyu, Çoban Koyu ya da Fırnaz Koyu'nu da rotanıza ekleyebilir, dilerseniz tekne turlarına katılarak gün içinde birkaç farklı koyu ziyaret edebilirsiniz. 

Siz de yaz sezonunun açılmasıyla kalabalık bir atmosfere bürünen Kaş'ı mayıs ayının sakinliğinde dilediğiniz gibi keşfedebilir, sevdiklerinizle birlikte huzurlu ve dinlendirici bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Turizmin Kalbi: Bodrum, Muğla

Eşsiz güzelliğiyle birçok kişiyi kendine hayran bırakan Bodrum, tatil denildiğinde Türkiye'de ilk akla gelen yerlerden biri. Kendinizi mayıs ayında masmavi sulara bırakmayı hayal ediyorsanız Bodrum sizin için biçilmiş kaftan olabilir! Birbirinden güzel plajlarıyla dikkat çeken Bodrum'da özellikle Bitez, Camel Beach ve Ortakent plajları mayıs ayında da deniz sıcaklığının yüksek olduğu yerler arasında bulunuyor.

Ege Bölgesi'nin en güzel destinasyonlarından biri olan Bodrum, tarihî ve doğal güzellikler bakımından da son derece zengin. Bodrum Kalesi, Bodrum Çarşısı, İasos Antik Kenti, Bodrum Yel Değirmenleri, Cennet Koyu, Yalıkavak, Gümbet ve Turgutreis, Bodrum’da ziyaret edilmesi gereken yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor.

 

Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi: Alanya, Antalya

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Alanya, yaz sezonunu erken açan turizm duraklarından. Elbette Alanya'nın mayıstan itibaren sıcak havalarla kucaklaşması ve yeterli deniz sıcaklığına ulaşması bu durumda bir hayli etkili oluyor.

Alanya'da yer alan Kleopatra, İncekum ve Damlataş plajlarını keyifli bir gün geçirmek ve denizin tadını çıkarmak için tercih edebilirsiniz. Dilerseniz rotanıza Dim Çayı, Sapadere Kanyonu, Syedra Antik Kenti, Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası, Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve Müzesi gibi doğal ve tarihî yerleri ekleyerek tatilinize renk katabilirsiniz.

 

Huzur Dolu Bir Kasaba: Foça, İzmir 

Taş evler, masmavi bir denize çıkan büyüleyici sokaklar ve huzur dolu bir ambiyans... "İşte aradığım tatil!" diyorsanız İzmir'in şirin ve sakin ilçesi Foça'ya davetlisiniz. Ege'nin sevilen kasabası Foça; mavi bayraklı koyları, yemyeşil doğası ve birbirinden güzel taş evlerle süslü Rum sokaklarıyla size benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor.

Deniz tatili için en güzel destinasyonlardan biri olan Foça'da ilçe merkezinden kalkan minibüslerle ya da kişisel aracınızla kolayca ulaşabileceğiniz plajlar bulunuyor. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Karakum Plajı'nı sevdiklerinizle beraber keyifli bir gün geçirmek için tercih edebilirsiniz. Tertemiz denizi ve merkezî konumuyla pek çok turistin uğrak mekânı olan plajda uygun fiyatlara yemek yiyebileceğiniz bir tesis de bulunuyor. Burunucu Plajı ve Kosova Plajı da dingin denizi ve huzurlu atmosferiyle sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettikleri yerlerden. 

Bu sakin ve huzurlu lokasyonda görülmeye değer yerler listesi biraz kalabalık. Foça'da ziyaret edebileceğiniz yerlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Antik Liman
  • Yel Değirmenleri 
  • Marina
  • Phokaia Antik Kenti
  • Foça Adaları
  • Kaleburnu
  • Siren Kayalıkları
  • Pers Anıt Mezarı

 

Şiirlere Konu Olan Büyüleyici Bir Destinasyon: Datça, Muğla

Ege Bölgesi'nde konumlanan Datça, Akdeniz ikliminin tipik özelliklerini taşıyan turistik bölgeler arasında yer alıyor. Marmaris'e komşu olan bu sahil kasabası, ünlü şair Can Yücel'in şiirlerine konu olacak kadar eşsiz bir güzelliğe sahip.

Kendinizi berrak sulara bırakıp gündelik hayatın koşuşturmacasından biraz uzaklaşmak istiyorsanız Palamutbükü Plajı, Kurubük Koyu, Akvaryum Koyu, Kargı Koyu ve Hayıtbükü Koyu denizin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz adresler arasında.

Datça'da tarihî yerleri keşfetmek isterseniz Karya dönemine ait antik yerleşim yeri olan Knidos Antik Kenti'ni ziyaret edebilir, Kızlan Yel Değirmenleri'nde eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Datça'dan ayrılmadan önce Datça âşığı olarak bilinen şair Can Yücel'in unutulmaz eserlerini kaleme aldığı evini de ziyaret edebilirsiniz.

 

Yeşil ve Mavinin En Güzel Tonu: Marmaris, Muğla

Köklü bir tarihe sahip olan ve farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Marmaris, Muğla'nın en gözde tatil beldeleri arasında önemli bir yere sahip. Popüler bir tatil beldesi olmasına karşın doğal güzelliklerini korumaya devam eden Marmaris'te hem denizin keyfini çıkarabilir hem doğayla iç içe huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Köyceğiz, İçmeler, Turunç, Hisarönü, Bozburun, Akkum Koyu, Kleopatra Adası, Kumlubük ve Cennet Adası ziyaretçilerini maviyle yeşilin en güzel buluşmasına tanıklık ettiriyor. Kaunos Kral Mezarları, Eski Çarşı, Marmaris Kalesi ve Müzesi de Marmaris'te görülmeye değer tarihî yerler arasında bulunuyor.

Siz de tatilinizi Marmaris'te geçirmeyi planlıyorsanız, Elite World Marmaris'te unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşayabilir, konforlu ve eğlenceli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Mavi ve yeşilin buluştuğu İçmeler'de yer alan otel; deniz ve doğa manzaralı odalarıyla, birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklere ev sahipliği yapan restoran ve barlarıyla mayıs ayında sizleri bekliyor. Dilerseniz Elite World Marmaris'te bulunan Fit Life & SPA merkezinde günün yorgunluğunu atabilir, sağlıklı yaşam tarzınızı sürdürmeye devam edebilirsiniz. Siz de otel ve hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve rezervasyon yaptırmak için Elite World Marmaris ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: