BLOG

BLOG

RUHUNUZU VE BEDENİNİZİ CANLANDIRAN FESTİVAL: WIBE FEST


Huzurlu ve kaliteli bir yaşam, hem fiziksel hem ruhsal sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Günlük yaşamınızda yapacağınız ufak yeniliklerle ve edineceğiniz yararlı alışkanlıklarla daha sağlıklı bir hayata "Merhaba!" diyebilirsiniz. Tatile çıkmak, yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek ya da egzersiz yapmak bunlardan bazıları. Dilerseniz belli aralıklarla düzenlenen iyi yaşam festivallerine de katılabilir, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gelin sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşama dair bazı kavramları ve faydalarını daha detaylıca inceleyelim.

 

Daha Huzurlu ve Sağlıklı Bir Yaşama Kapı Aralayın!

İş, okul ve kişisel sorunlarla geçen günlük hayatın koşturmacasında kendinize zaman ayırmayı ihmal ediyor olabilirsiniz. Oysaki günlük hayatınızda birkaç yararlı alışkanlık edinip kendinizi çok daha mutlu, sağlıklı ve huzurlu hissetmeniz mümkün. Hayatınızı olumlu yönde değiştirmeye yardımcı olacak bazı sağlıklı yaşam kavramlarını ve bunların faydalarını şu şekilde açıklayabiliriz:

 

Bol Su Tüketimi ve Sağlıklı Beslenme

Gün içerisinde yeterince su içmek bedensel sağlığınız açısından oldukça faydalı. Vücut fonksiyonlarınızı düzenleyip metabolizmanızı hızlandıran su, cildinizin nem dengesinin korunmasına da yardımcı olur.

Düzenli ve dengeli beslenmek yaşam kalitesini etkileyen önemli faktörlerden biri. Bazı akşamlar pek de sağlıklı olmayan ufak kaçamaklar yapıyor olabilirsiniz. Fakat bu tarz durumlar sıklaşıyorsa sağlıklı yaşamdan iyice uzaklaşmanız kaçınılmaz. Daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak için dengeli bir beslenme programı oluşturabilir, işlenmiş gıdalardan mümkün oldukça kaçınabilirsiniz. Özellikle sebze ve meyve tüketiminize dikkat etmeniz ve protein ağırlıklı beslenmeniz de sağlıklı bir yaşam için oldukça önemli.

 

Düzenli Egzersiz Yapmak ve Aktif Olmak

Hareketli bir yaşam, fiziksel sağlığı olumlu yönde etkileyen faktörler arasında. Haftalık rutininize koşu, bisiklet, yürüyüş gibi kardiyo egzersizlerini dâhil etmek kalp sağlığınızı geliştirir ve kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olur.

Düzenli egzersiz yapmanın hem ruh hâlini düzenlediğini hem stresi azaltıp zihinsel sağlığınızı iyileştirdiğini söylemek de mümkün. Spor sırasında beyin serotonin, dopamin ve endorfin gibi mutluluk hormonları salgıladığından spor yaptıktan sonra kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bu nedenle günlük yaşamınıza kardiyo egzersizlerini, yoga ve pilatesi ya da dans aktivitelerini ekleyebilir; daha aktif yaşayarak bedensel ve ruhsal sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

 

Stresi Etkili Bir Şekilde Yönetebilmek

Teslim tarihi yaklaşan projeler, sınavlar, ikili ilişkiler ve daha fazlası… Günlük hayatın koşuşturmacasında birçok farklı etken sizi stres altında bırakıyor olabilir. Fakat asıl önemli olan bu stresi etkili bir şekilde yönetebilmek.

Sağlık sorunlarından biri olarak görülen stresin, hayat kalitenizi düşürmesine izin vermemek için çeşitli nefes alma tekniklerini deneyebilir, endişeli hissettiğiniz zamanlarda yoga ya da meditasyon yapabilirsiniz. Size kendinizi iyi hissettirecek eylemlere yönelip stres yönetimi becerilerinizi geliştirerek daha huzurlu ve sakin bir yaşama "Merhaba!" diyebilirsiniz.

 

Düzenli ve Kaliteli Bir Uyku

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında kaliteli ve düzenli uyku da yer alıyor. Kaliteli bir uyku vücudunuzun dinlenmesi ve yenilenmesi için oldukça önemlidir. Uyku düzenine sahip olmak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlarken zihinsel performansınızı da artırabilir. Böylece yaptığınız işlerden daha çok verim alabilir, yaşadığınız olumlu gelişmeler sonucunda kendinizi rahatlamış ve yenilenmiş hissedebilirsiniz.

 

Sağlıklı İlişkiler Kurmak

Sevdiklerinizle ya da aynı ortamı paylaştığınız insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak iç huzurunuzu olumlu yönde etkiler. Kuracağınız yeni arkadaşlıklar ve onlarla paylaşacağınız mutlu anlar ruh hâlinizi iyileştirip kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayabilir.

 

Yeni Bir Hobi Edinmek

İlgi duyduğunuz alanlara yönelmek ya da yeni bir hobi edinmek kişisel gelişiminiz için faydalı olabilir. Seramik kursuna gitmek, bir müzik aleti çalmayı öğrenmek, örgü örmek, yeni bir diziye başlamak, puzzle yapmak ya da keyifli bir romana başlayıp farklı dünyalara yolculuk etmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Siz de ruhsal sağlığınızı olumlu yönde etkileyecek yeni bir aktiviteyle daha huzurlu bir yaşama kavuşabilirsiniz.

 

Kısa Bir Mola Verip Tatile Çıkmak

Yoğun bir çalışma temposunda geçen iş hayatınıza biraz mola vermek kendinizi daha iyi ve huzurlu hissetmenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda iş ve yaşam dengesinin korunmasını sağlayıp çalışma verimliliğinizi artırabilir.

Günlük yaşamın yarattığı stresten arınmanın en etkili yollarından biriyse kendinize yeni rotalar belirleyip kısa bir tatile çıkmak. Sevdiklerinizle birlikte çıkacağınız tatil, fiziksel ve ruhsal bir dinginlik de sağlayabilir. Özellikle yemyeşil ağaçlarla ve rengârenk çiçeklerle bezeli bir atmosferde kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabilir, yaşadığınızı hissedebilirsiniz.

 

Elite World Grand Sapanca’da Wibe Fest Heyecanı!

Ruhunuzu ve bedeninizi canlandırmak için aradığınız yer Sapanca olabilir. O hâlde ajandanıza 17-19 Mayıs tarihleri arasında Elite World Grand Sapanca’da düzenlenecek iyi yaşam ve wellness festivali Wibe Fest'i ekleyebilirsiniz. 

Elite World Grand Sapanca’nın muhteşem doğasında yoga seanslarından nefes terapilerine, mindfulness söyleşilerinden ayurvedik beslenmeye kadar birçok aktiviteyle ruhunuzu tazelemenin keyfini yaşayabilirsiniz. 3 gün boyunca devam edecek Wibe Fest programı Mindfulness eğitmeni Prof. Dr. Zümra Atalay, wellbeing uzmanı ve ayurveda eğitmeni Ebru Şinik, bütüncül sağlık uzmanı Dr. Burak Ayhan, yüz yogası eğitmeni Oya Acar, feng shui uzmanı Esra Koyuncu, mindfulness ve aromaterapi eğitmeni Aslı Taşdemiroğlu, yoga terapisti Elif İmrahor gibi alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Siz de Elite World Grand Sapanca'nın doğanın içindeki huzurlu ortamında yoga eğitmenleri eşliğinde zihninizi sakinleştirip bedeninizin esnekliğini artırabilirsiniz. Yüz yogasıyla capcanlı bir cilde sahip olabilir, nefes terapisi seanslarıyla da ruhunuzu tazeleyebilirsiniz. Fiziksel ve zihinsel sağlığınıza iyi gelecek bu etkinliği kaçırmamak için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.