BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Ekim 2024


Büyüleyici güzelliğiyle, kadim tarihiyle, renkli kültürüyle tüm dünyanın gözde şehirlerinden biri olan İstanbul, ekim ayında yine konserlerden dans gösterilerine, müzikallerden tiyatro oyunlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Siz de İstanbul'daki birbirinden keyifli kültür sanat etkinlikleriyle sanatın sonsuz güzelliklerini keşfedebilir, sonbaharın tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Gelin, ekim ayının dopdolu etkinlik programına daha yakından bakalım.

 

Unutulmaz Bir Müzik Şöleni: Yaşar Konseri

Türk pop müziğinin gelmiş geçmiş en güçlü seslerinden biri olan Yaşar, yıllara meydan okuyan şarkılarıyla ve muhteşem sahne performansıyla sevenlerine rüya gibi bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. 1996 yılında çıkardığı Divane adlı albümüyle müzik dünyasına adım atan başarılı sanatçı Yaşar'ı 2 Ekim Çarşamba günü, saat 21.00'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyebilirsiniz.

 

Geçmişe Anlamlı Bir Yolculuk: Celile - Nazım Hikmet'in Annesi

Feminen Art Fest 2023 Onur Ödülü'ne ve Yılın En İyi Kadın Performansı ödülüne layık görülen ‘’Celile - Nazım Hikmet'in Annesi’’ adlı tiyatro oyunu, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı olan Nazım Hikmet'in annesi Celile'nin detaylı bir portresini çiziyor. Oğlunun özgürlüğü için verdiği mücadeleyle ve Yahya Kemal Beyatlı'yla yaşadığı doludizgin aşkla kurallara meydan okuyan Celile'nin cesareti yalnızca bunlarla da sınırlı değil. 

Ali Yalçıner'in yazıp yönettiği oyunda Celile'ye, ayakta alkışlanmayı hak eden performansıyla Ayşegül Yalçıner hayat veriyor. Sizi Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine ve Cumhuriyet'in ilk yıllarına doğru çarpıcı bir yolculuğa çıkarmayı vadeden oyun, ekim ayı boyunca İstanbul'daki çeşitli mekânlarda sahnede olacak.

 

Görkemli Bir Dans Gösterisi: Anadolu Ateşi - Fire of Anatolia

Ana teması medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi, 2001 yılından beri halk danslarını baleyle, modern dansla ve diğer dans disiplinleriyle harmanlayarak dünyanın dört bir yanındaki sanat tutkunlarına hem görsel hem işitsel bir şölen sunuyor.

Mustafa Erdoğan'ın hayata geçirdiği proje; dansçıların büyüleyici performansıyla, göz alıcı kostümleriyle ve dinleyenleri bambaşka dünyalara götüren müzikleriyle bugün, dünyanın sayılı dans toplulukları arasında yer alıyor. 8500'den fazla gösteriyle 50 milyondan fazla kişiye ulaşan Anadolu Ateşi bu kez İstanbul'da yanıyor. Bu muhteşem dans gösterisini kaçırmamak için 8 Ekim Salı akşamı saat 20.30'da, AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda yerinizi alın!

 

Korku Tutkunları İçin: Dracula Müzikali

Ölümsüzlerin lanetini yaymak ve taze bir kan bulmak amacıyla Transilvanya'dan İngiltere'ye gitmek isteyen Dracula'nın hikâyesini anlatan Bram Stoker'ın klasik eseri Dracula, sahneye taşınıyor. Bir müzikal olarak seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanan eser; karanlık atmosferiyle, müzikleriyle ve sürükleyici konusuyla sanatseverlere benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Andrea Bahar'ın sahneye uyarladığı ve yönettiği Dracula Müzikali, 9 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Trump Sahne'de seyircisiyle buluşacak.

 

Müziğin Ritmini Ruhunuzda Hissedin: Tom Skinner Konseri 

İngiliz baterist, prodüktör ve besteci Tom Skinner, son dönemde gittikçe popülerleşen yeraltı müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. Spiritüel caz geleneklerine yeni bir yorum getiren müzisyen; ilk solo albümü olan ve büyülü ritmik kurgularını; saksafonun, çellonun ve basların kattığı derinlikle birleştiren Voices of Bishara ile büyük ses getirmişti. Modern müzik sahnesinin en sıra dışı müzisyenlerinden biri olan Tom Skinner, 13 Ekim Pazar akşamı saat 19.00'da Borusan Sanat iş birliğiyle Borusan Müzik Evi'nde gerçekleşecek olan 34. Akbank Caz Festivali'nde kulaklarınızın pasını silecek!

 

Ölümsüz Eser Şimdi Sahnede: Kürk Mantolu Madonna

Unutulmaz yazar Sabahattin Ali'nin Türk Edebiyatı’na damga vuran eseri Kürk Mantolu Madonna, İstanbul Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatro sahnesine uyarlanıyor. İnsanların birbirlerine duydukları ön yargının aslında bir zaaf olduğunu tüm gerçekliğiyle okuyucularına aktaran eser, bu kez de tiyatroseverleri kendine hayran bırakmaya hazırlanıyor. Yönetmen koltuğunda Saygın Aşan'ın oturduğu oyunun başrollerindeyse Saygın Aşan, Seda İsadora Duman, Cemil Usal, Merve Esra Ertan ve Yelda Barem Uyar gibi yetenekli oyuncular yer alıyor. Romanı kadar tiyatro oyunu da sizi derinden etkileyecek Kürk Mantolu Madonna, 10 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Trump Sahne'de, 13 Ekim Pazar günü saat 18.00'de Fişekhane Ana Sahne'de ve 16 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Eğitim Sahnesi'nde perdelerini tiyatro tutkunları için aralayacak.

 

Kalbe Dokunan Bir Ses: Mabel Matiz Konseri

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla ve güçlü sesiyle son dönemin en başarılı Türkçe pop sanatçıları arasında gösterilen Mabel Matiz, 2011'de çıkardığı ve kendi ismini verdiği Mabel Matiz albümüyle müzik kariyerine başladı.

İlk albümünden bugüne Aşk Yok Olmaktır, Gel, Sarışın, Gök Nerede, Boyalı da Saçların, Sarmaşık ve Müphem gibi sayısız hit şarkıya imza atan Mabel Matiz, izlemeye doyamayacağınız müzik performansıyla 20 Ekim Pazar günü saat 21.00'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sizler için sahnede olacak.