İstanbul tam anlamıyla bir yeme içme cennetidir. Fakat konu et olduğu zaman, etin nerede yenileceğini bilmek gerekir. Çünkü et zahmetli ve pişirmesi ciddiyet gerektiren bir iştir. Peki İstanbul’da et en iyi nerede yenir? İşte her zevke, beklentiye hitap eden; et lokantaları Anadolu Yakası, İstanbul’un en iyi et lokantaları, Anadolu Yakası en iyi et restoranları ve ünlü et lokantaları dendiği zaman akla ilk gelenler.
Ailece gidilebilecek sessiz sakin mekanlar arasında yer alan Beyti 1945 yılından beri hizmet veriyor. 73 yıllık bu macerada profesyonellik Beyti Restoran’ın her tarafında hissediliyor. Beyti’de modern ve otantik bir ortamda lezzetli bir şekilde et yemeniz mümkün.
Adres: Şenlikköy Mahallesi, Orman Sk. No:8, 34153 Bakırköy/İstanbul
Adından da anlaşılacağı gibi Nişantaşı'nda bulunan Nişantaşı Köşebaşı İstanbul'da etin iyi adreslerinden bir tanesi. Nişantaşı Köşebaşı'nda %100 kıvırcık kuzu ve dana etleri kendi çiftliklerinde yetişiyor. Bu özel uğraş da et ürünlerinin üstün lezzete sahip olmasını sağlıyor.
Adres: Harbiye Mahallesi, Bronz Sk. No:5, 34370 Maçka/Şişli/İstanbul
Florya'da bulunan Şazeli’de oldukça lezzetli soslarla marine edilen etler, etseverlerin bayılacağı cinsten. Mekâna giriş yaptığınız ilk andan itibaren hizmet kalitesi, mekân dizaynı, güleryüz ve restoranın manzarası da ilginizi çekecekler arasında.
Adres: Şenlikköy Mah. Halkalı Cad. Florya Turistik Tesis Yanı No.10 Florya-Bakırköy/İstanbul T. +90 (212) 547 01 01
İlk olarak İstanbul Bostancı'da hizmet vermeye başlayan Günaydın, ''Et bizim işimiz'' sloganıyla yola çıkmış. Anadolu Yakası'nın popüler et lokantalarından bir tanesi olan bu yerin birçok şubesi bulunuyor. Günaydın Köfte Döner, Kasap & Steakhouse, Kebap Restoran ve Burger House olarak 4 farklı şekilde hizmet veriyor. Günaydın’ın toplamda 37 şubesi bulunuyor.
Kadıköy'ün gözbebeklerinden bir tanesi olan Dürümcü Emmi'de etin her halini bulmanız mümkün. Lezzeti ile kendine hayran bıraktıran bu yer lokasyon ve fiyat açısından ulaşılabilir bir atmosfere sahip.
Adres: Hasanpaşa Mahallesi, Mahmut Baba Sokak, No: 11, Kadıköy, İstanbul
Burger ve Steakhouse alanında oldukça başarılı olan Beş Bıçak, sunumlarıyla oldukça farklı tatlar sunuyor. Tbone ve Lokum mekânın sıklıkla tercih edilenleri arasında. Mekânın lezzeti kadar ambiyansı da başarılı. Dry aged etler ise dolaplarda sergilenmekte. Bunun yanı sıra etleri pişerken görmeniz de mümkün.
Adres: Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Cad. Newista Sitesi, 34515 Esenyurt/İstanbul
2003 yılından beri hizmet veren Mabeyin Restoran kapalı salonda 300, bahçede 250 kişilik kapasiteye sahip. Dana ve kuzu pirzola, bonfile ve külbastı gibi birçok et çeşidi mevcut. Aynı zamanda birçok ünlü isim de mekânın müdavimleri arasında.
Adres: Burhaniye Mah., Eski Kısıklı Cad. No:7, 34676 Üsküdar/İstanbul
Etin en lezzetli piştiği diğer bir yer The Grıll Ocakbaşı. The Grill Ocakbaşı kömür ateşinde pişirilen ızgara lezzetlerini ve meze çeşitlerini, eşsiz adalar ve deniz manzarası eşliğinde misafirlerine sunuyor. Klasik ve yerel tatlıların yanı sıra; dünya mutfağından özenle hazırlanan makarna, pizza ve balık çeşitlerinin de yer aldığı zengin menüyü eşsiz manzara eşliğinde deneyimleyebilirsiniz. Menüyü incelemek ve rezervasyon yaptırmak için hemen tıklayın.
Adres: İnönü Caddesi No: 22 Küçükyalı – Maltepe – İstanbul / Türkiye
Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;
Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - The Grill Ocakbaşı
Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill Ocakbaşı
Elite World İstanbul Florya - The Grill Ocakbaşı
Elite World Grand Sapanca - The Grill Ocakbaşı
Elite World Van - The Grill Ocakbaşı