BLOG

BLOG

Birbirinden Lezzetli ve Pratik 5 Makarna Tarifi


Yaz kış demeden tüketilen ve sofraların vazgeçilmezi olan makarnalar, farklı soslarla hazırlanarak her türlü damak zevkine hitap ediyor. Doyurucu olan bu lezzet, ana yemek olarak tüketilebileceği gibi başka yemeklere eşlik de edebiliyor. Üstelik hazırlanışı kolay olduğu için kısa sürede harika sofralar ortaya çıkıyor. Eğer siz de makarnayı seviyorsanız farklı tarif arayışında olabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli ve pratik 5 makarna tarifi!

 

Domates ve Kremalı Makarna:

Eğer çok vaktinizin olmadığı zamanlarda makarnayı ve sosunu tek tencerede pişireceğiniz bir tarif arıyorsanız domates ve kremalı makarna, tam size göre! İşte aynı tencerede pişirebileceğiniz pratik makarna tarifi:

 

Malzemeler:

● 250 gram burgu makarna (Dilerseniz farklı makarna çeşidini de kullanabilirsiniz.)

● 2 adet domates

● 1/2 yemek kaşığı domates salçası

● 1 yemek kaşığı biber salçası

● 1 yemek kaşığı zeytinyağı

● 100 ml krema

● 1 tatlı kaşığı tereyağı

● 1 tatlı kaşığı tuz

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı pul biber

● 1 diş sarımsak

● 2,5 su bardağı su

 

Hazırlanışı:

● Zeytinyağını uygun büyüklükte bir tencereye ekleyin. Salçayı, rende veya rondodan geçirdiğiniz domatesleri zeytinyağının üzerine ilave ederek 2 dakika kavurun.

● Ardından karışımın üzerine kremayı ekleyin ve karıştırın.

● Makarna ve tereyağını da tencereye ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

● Karışımın üzerine suyu dökün. Su kaynayınca sarımsak, tuz ve baharatları ilave edin.

● Ardından kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

 

Kıymalı Makarna:

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kıymalı makarna da hem pratik hem lezzetli bir seçenek. İşte kısa sürede hazırlayacağınız kıymalı makarna tarifi:

 

Malzemeler:

● Yarım paket makarna

● 200 gram kıyma

● 1 su bardağı rendelenmiş domates

● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 1 tatlı kaşığı biber salçası

● 3 diş sarımsak

● 3 yemek kaşığı sıvı yağ

● Pul biber

● Karabiber

● 1 tatlı kaşığı tuz

 

Hazırlanışı:

● Makarnayı uygun bir tencerede haşlayın.

● Başka bir tencereye sıvı yağı ve kıymayı ekleyip kavurun.

● Sarımsakları doğrayın ve kıymanın üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.

● Kıymanın rengi dönüp kavrulunca üzerine rendelenmiş domatesi, salçaları, baharatları ve tuzu ilave edin.

● Makarnanın suyundan 1 kepçe kadar sosun üzerine ekleyin ve kıvamı olunca sosu ocaktan alın.

● Makarna haşlanınca suyunu süzün ve hazırladığınız sosu makarnanın üzerine döküp karıştırın.

 

Mantarlı Biberli Makarna:

Hem makarna hem sebze yemek isteyenler, bu tarif sizin için! Damağınızdan tadı gitmeyecek, mantarlı biberli makarna tarifi ise şöyle:

 

Malzemeler:

● 500 gram makarna

● 10 adet mantar

● 2 adet sivri biber

● 1 adet kapya biber

● 1 adet kuru soğan

● 1 adet havuç

● 2 diş sarımsak

● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 4 yemek kaşığı zeytinyağı

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● 1 çay kaşığı tuz

● Karabiber

● Kekik

● 2 su bardağı süt

● 1 yemek kaşığı nişasta

 

Hazırlanışı:

● Makarnayı uygun bir tencerede haşlayın. Pişince suyunu süzün ve sos hazırlanana kadar bir kenara alın.

● Mantarları iri iri; soğan, sarımsak, biber ve havucu ise küçük küçük doğrayın.

● Başka bir tavanın içerisine zeytinyağını dökün ve tavayı ocağa alın. Üzerine ilk önce havucu ekleyin ve yüksek ateşte sotelemeye başlayın.

● Ardından mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişmeye başlayınca soğan ve sarımsağı ilave edin.

● 1 dakika sonra biberleri de ekleyerek karışımı 2 dakika kadar soteleyin.

● Sotelenen malzemelerin üzerine tereyağını ilave edin ve yağ eriyince salçayı ekleyin. 1 dakika daha soteleyin.

● Bir kâsenin içerisinde sütü ve nişastayı karıştırıp çırpın.

● Sütlü sosu sebzelerin üzerine dökün.

● Ocağın altını kısın ve sosun koyulaşmasını bekleyin.

● Ardından makarnayı da sebzelerin üzerine ekleyerek 1 dakika kadar pişirin.

 

Zerdeçallı Makarna:

Klasik lezzetlerin başında gelen zerdeçallı kremalı makarnanın yapımı oldukça kolay. İşte tarifin detayları:

 

Malzemeler:

● 1/2 paket spagetti

● 1/2 çay bardağı krema

● 1/2 çay kaşığı zerdeçal

● 1 çay kaşığı tuz

● 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Hazırlanışı:

● Tencereye su koyun. İçine biraz tuz, biraz da yağ ekleyip kaynamasını bekleyin ve ardından makarnayı haşlayın.

● Spagetti pişince suyunu süzün ve kenara ayırın.

● Makarnayı boşalttığınız tencerenin içine yağ, zerdeçal ve kremayı ekleyerek 2-3 dakika pişirin.

● Son olarak makarnayı ilave edin ve karıştırın.

 

Salçalı Makarna:

https://www.shutterstock.com/tr/image-photo/spiral-spirali-pasta-tomato-sauce-cheese-2048620349

Yapımı çok kolay, lezzeti ise damakta kalan salçalı makarnayı denemeye ne dersiniz?

 

Malzemeler:

● Yarım paket makarna

● 2 yemek kaşığı domates salçası

● 1 adet domates

● 1 çay kaşığı tuz

● Karabiber

● 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

● Makarnayı haşlayın. Suyunu süzmeden önce, suyundan sos için 1 çay bardağı kadar ayırın.

● Süzdüğünüz makarnayı kenara ayırın.

● Tencerenin içine sırasıyla zeytinyağı, salça ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Sonra karabiberi ve tuzu ilave edin.

● Makarnayı ve ayırdığınız suyu sosun üzerine dökün ve karıştırın.

 

Birbirinden Farklı Lezzetleri Bulabileceğiniz Adres: Elite World Hotels & Resorts

Birbirinden leziz makarna çeşitlerini Elite World Hotels & Resorts ile keşfetmeye ne dersiniz? Otellerin bünyesinde bulunan The Grill Ocakbaşı'nın zengin menüsünde özenle hazırlanan makarna çeşitlerinin yanı sıra Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetleri de yer alıyor. Üstelik bu tatlar deneyimli şefler tarafından hazırlanıyor. Siz de The Grill Ocakbaşı'nda eşsiz lezzetleri tatmak isterseniz Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.