BLOG
- ELİTE WORLD HOTELS & RESORTS
- BLOG
- ÇALIŞANLAR İÇİN SAĞLIKLI VE PRATİK ÖĞLEN YEMEĞİ TARİFLERİ
Çalışanlar İçin Sağlıklı ve Pratik Öğlen Yemeği Tarifleri
Çalışanlar, özellikle evden çalışanlar, öğle yemeği zamanında yemek yapmak için pek vakit bulamıyor. Dışarıdan fast food tarzında yemekler sipariş etmek ise hem sağlık açısından hem ekonomik açıdan pek tercih edilmiyor. Siz de aynı durumdan yakınıyorsanız sizi çok mutlu edecek bir haberimiz var: Birazcık zamanınızı ayırarak kendinize sağlıklı ve pratik tarifler hazırlayabilirsiniz. İşte; hazırlaması çok kısa sürecek, sağlıklı ve pratik öğle yemeği tarifleri!
Tavuklu ve Kinoalı Salata
Malzemeler:
- 2 parça kuşbaşı tavuk fileto
- 1 adet avokado
- 2 yemek kaşığı kinoa
- 8 yaprak marul
- 4 adet kiraz domates
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım limon
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
- Tencereye 2 su bardağı su koyup tavukları haşlayın.
- Başka bir tencereye 1 çay bardağı su koyup kinoaları haşlayın.
- Marulları güzelce yıkayın ve elinizle bölerek servis kâsesine alın.
- Avokadoyu ince ince olacak şekilde doğrayarak marulların üzerine ekleyin.
- Kiraz domatesleri dörde bölün ve servis kâsesine koyun.
- Pişen tavuğu ve kinoayı süzerek 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Ardından servis kâsesine alın.
- Küçük bir kâsede limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırarak salatanın üzerinde gezdirin.
Ton Balıklı Salata
Malzemeler:
- 5-6 adet marul yaprağı
- 2-3 dal maydanoz
- 4 tane çeri domates
- 1 kutu küçük boy konserve ton balığı
- 2 yemek kaşığı mısır
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Yarım limon
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
- Marul ve maydanozları güzelce yıkayın ve incecik doğrayın.
- Domatesleri yıkayarak ikiye bölün.
- Yeşillikleri ve domatesleri bir kâsenin içerisine alın.
- Ton balığının fazla yağını süzerek elinizle biraz ufalayın ve kâseye ilave edin.
- Mısırları da suyunu süzdükten sonra kâseye ekleyin. Mısırları konserve şeklinde hazır alabileceğiniz gibi evde kendiniz de haşlayabilirsiniz.
- Sos için bir kâsede zeytinyağı, tuz ve limonun suyunu karıştırın.
- Sosu kâseye ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Izgara Sebzeli ve Peynirli Sandviç
Malzemeler:
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 adet közlenmiş biber
- 2 adet sandviç ekmeği
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Fesleğen yaprakları
Hazırlanışı:
- Kabağın kabuğunu bıçak yardımıyla kazıyın ve patlıcanın kabuğunu soyun.
- Kabağı ve patlıcanı verev olacak şekilde dilimler hâlinde kesin.
- Sarımsağı havanda dövün.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Izgaraya zeytinyağı dökerek yağı biraz ısıtın.
- Isınan ızgarada kabak ve patlıcanları çok olmayacak şekilde pişirin.
- Sandviç ekmeklerini yanlamasına ikiye bölün ve dilimlerin üzerine zeytinyağı sürün.
- Ekmekleri yağsız bir tavada hafifçe kızartın.
- Kızaran ekmeklerin üzerine kabak ve patlıcan dilimlerini yerleştirin.
- Mümkünse önceden közlediğiniz biberleri dilimleyin ve ekmeklerin üzerine koyun.
- Ezilmiş sarımsağı fırça yardımıyla ekmeklerin üzerine sürün ve ardından tuz ile karabiberi serpiştirin.
- Fesleğen yapraklarını da ekmeğine üzerine yerleştirin.
- Kaşar peynirini ekmeklerin üzerine yerleştirin.
- Sandviçi önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin.
- Fırından çıkarmaya yakın ekmeklerin üzerine parmesan peynirini serpin. Tekrar fırına vererek 2 dakika daha pişirin.
Yumurta Salatası
Malzemeler:
- 2-3 adet yumurta
- 2 dal taze soğan
- 2 dal maydanoz
- 2 dal taze nane
- 2 dal dereotu
- Yarım limon suyu
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
- Yumurtaları küçük bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın.
- Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun, dilediğiniz gibi doğrayın ve servis tabağına alın.
- Tüm yeşillikleri güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Yeşillikleri yumurtaların üzerine koyun.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Kabaklı ve Keçi Peynirli Wrap
Malzemeler:
- 1 tane lavaş
- 1 tane kabak
- 1 tane kırmızı biber
- Keçi peyniri
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Bıçak yardımıyla kabakların kabuğunu kazıyarak ince uzun olacak şekilde dilimleyin.
- Kırmızı biberleri de kabaklar gibi dilimleyin.
- Kabakları ve biberleri zeytinyağı koyduğunuz tavada soteleyin.
- Sotelediğiniz sebzeleri lavaşın bir yanına yerleştirin.
- Bir kâsede zeytinyağı, tuz, karabiber ve keçi peynirini koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımı sebzelerin üzerine ekleyin ve lavaşı rulo hâline getirin. Afiyet olsun!