BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Eylül 2024


İstanbul’da, kültür ve sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Eylül ayının kültür sanat takvimi de her yaştan ve her ilgi alanından bireye hitap edecek kadar dolu ve renkli.

Üstelik, Elite World Hotels & Resorts'un 15 Ekim'e kadar devam edecek %25’e varan konaklama indirimi fırsatıyla kusursuz bir otel deneyimi yaşamanız ve etkinliklerle dolu bir İstanbul tatili gerçekleştirmeniz mümkün.

Tarihin, kültürün ve modern hayatın kalbinin attığı bu eşsiz şehrin en popüler lokasyonlarında yer alan Elite World İstanbul Taksim, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World İstanbul Florya, Elite World Comfy İstanbul Taksim otellerinde, Elite World Club avantajlarına ek %25’e varan konaklama indirimi sizleri bekliyor.

İşte, İstanbul’un enerjisini hissedeceğiniz, konforlu bir konaklama fırsatıyla kusursuz bir otel deneyimi yaşarken katılabileceğiniz kültür ve sanat etkinlikleri!

 

Sound Of Europe Festivali Üçüncü Yılında İstanbul’da

Avrupa ile Türkiye'yi sanat ve müzik perspektifinde birleştirmeyi hedefleyen Sound of Europe Festivali, bu yıl da 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde Kalamış Atatürk Parkı'nda ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Avrupa’nın yeni seslerini Türkiye’deki müzisyenlerle buluşturan festivalde YSE, Mezzotono, Triana and Luca, Zuzzana, Dives, Maruja Limón, Berlin Isolation, Katja Šulc, Alexia Micallef & Robert Muscat, Sebastian Burneci Quintet, Gaidaa, Senza, Luna Erşahin & Rezwan Taha gibi isimler sahne alacak. Avrupa'nın yeni yeteneklerini ücretsiz olarak dinleme imkânı sunan etkinlik, müzikseverler için harika bir deneyim vadediyor.

 

Kişisel ve Kolektif Hafızanın Buluşması: “Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında”

İstanbul Modern, 6 Eylül’den itibaren Japon sanatçı Chiharu Shiota’yı ağırlıyor. “Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında” adlı sergi, sanatçı tarafından İstanbul Modern için özel olarak hazırlanan büyük ölçekli bir yerleştirme içeriyor. Sergi, Chiharu Shiota performans, yerleştirme ve resim gibi farklı ifade biçimlerine yer verirken hafıza, varoluş, göç ve insan deneyimi gibi kavramları işliyor. 20 Nisan 2025 tarihine kadar ziyarete açık olan sergi, özellikle enstalasyona ilgi duyanlar için ilgi çekici olabilir.

 

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama ve Dikkat Atölyesi

Hafta sonu çocukların katılabileceği bir aktivite arayan aileler için de güzel bir etkinlik mevcut. Gökçer Akademi, 7-8 Eylül tarihlerinde 6-14 yaş aralığındaki çocuklar için çok faydalı bir atölye düzenliyor. Yaratıcı Drama ve Dikkat Atölyesi, özellikle dikkat eksikliği ya da konsantrasyon bozukluğu yaşayan çocuklar için hem keyifli hem eğitici bir etkinlik. Çocukların hayal gücünün gelişmesini sağlayacak olan bu etkinlik, aynı zamanda çocukların bir arada vakit geçirerek sosyalleşmesine de yardımcı olabilir.

 

Kahveseverler Buluşuyor: Kahve Zirvesi 2024

14-15 Eylül tarihlerinde Kadıköy'de bulunan Müze Gazhane’de gerçekleşecek etkinlikte, kahve sektöründen yerli ve yabancı 50 konuşmacı kahveye dair tüm detayları ve güncel haberleri konuşacak. Konuşmacılarla düzenlenecek oturumların yanı sıra eğitici ve eğlenceli atölyeler de kahve tutkunlarının katılımıyla gerçekleşecek. Kahvenin başrolde olacağı bu iki günde konuşulacak önemli konular arasında kahve dünyasında sürdürülebilirlik, kahveye eşlik eden lezzetler, Türkiye’de yeşil çekirdek kullanımı, kahve işletmeciliğinde yeni trendler gibi birçok başlık yer alıyor. Etkinlik aynı zamanda kahve sektörüne girmeyi planlayan ve sektörün nabzını tutmak isteyenler için de oldukça faydalı.

 

Çağdaş Sanat Meraklıları İçin Son Çağrı: “Öyleyse En Başa Dönelim”

Multidisipliner İspanyol sanatçı Itziar Barrio'nun “Öyleyse En Başa Dönelim” sergisi son ayına giriyor! Bir arada var olma kavramına odaklanan sanatçı; bedenin hafıza, duygu ve deneyim merkezi olma rolüne yeni bakış açıları ve yorumlar getiriyor. Sergi; zaman, mekân ve kolektif deneyimin kesişim noktalarını vurguluyor ve izleyicileri, insanları birbirine bağlayan bağları daha geniş bir bağlamda yeniden düşünmeye davet ediyor. Sanatçı Itziar Barrio izleyicilerle Madde Üçlemesi'nden aldığı ilhamla oluşturduğu, farklı deneyimler vadeden video işlerini de paylaşıyor. Sergi, ziyaretçilerine çok katmanlı bir keşif alanı sunuyor. Salt Galata'daki sergi 29 Eylül'e kadar ücretsiz olarak gezilebilir.

 

Elite World Hotels & Resorts'un İstanbul otellerinde geçerli %25’e varan konaklama indirimi hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

https://www.eliteworldhotels.com.tr/firsatlar/elite-world-hotels-resortsun-istanbul-otellerinde-25e-varan-indirim-firsati