BLOG

BLOG

İstanbul Kültür Sanat Etkinlikleri: Temmuz 2024


Gün batımında sahnede saksafon çalan bir müzisyen ve arka planda diğer müzisyenler

Temmuz ayıyla birlikte kendini iyice hissettiren sımsıcak yaz enerjisi, İstanbul'daki kültür sanat etkinliklerini de bir hayli canlandırıyor. Açık hava etkinlikleri hızla artarken farklı kültürlerden ve ülkelerden gelen sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen festivaller de öne çıkıyor. Tiyatrodan konsere, kokteyl festivalinden sergiye kadar birbirinden keyifli pek çok farklı etkinliği barındıran temmuz ayı, âdeta görsel ve işitsel bir şölene dönüşüyor. Sanatın her hâlini deneyimlemek isteyen sanatseverler için hazırlanan program kapsamında hem hayranı olduğunuz isimlerle bir araya gelebilir hem farklı dünyaları ve yetenekleri keşfedebilirsiniz. O hâlde gelin, temmuz ayının dopdolu etkinlik takvimini birlikte inceleyelim.

 

Bir Temmuz Klasiği: İstanbul Caz Festivali

Yıllardır caz müziği ve başarılı caz sanatçılarını geniş kitlelerle buluşturan İstanbul Caz Festivali, bu yıl 31. kez düzenleniyor. Festival, caz müziğin büyülü ve özgür ritmini usta sanatçılar eşliğinde doyasıya yaşatmayı amaçlıyor. Gregory Porter, Chris Isaak, Arlo Parks, Joshua Redman gibi sanatçıları ağırlayacak festival kapsamında, pek çok yeni keşif de yer alıyor. Caz severlere eşsiz bir müzik deneyimi sunan etkinlikler 3-18 Temmuz tarihleri arasında Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu gibi İstanbul’daki çeşitli mekânlarda sizi bekliyor.

 

Eklektik Kelt Müziğin Efsanesi: Loreena McKennitt Konseri

Dünya çapında 20 milyona yakın albüm satan ünlü sanatçı Loreena McKennit, The Mask and Mirror 30. Yıl Turnesi kapsamında Türkiye’ye geliyor. Geleneksel ve modern müziği başarıyla harmanlayarak kendine has bir tarz yakalayan şarkıcı; kariyerine besteci, piyanist, arpist, vokalist gibi ünvanlar sığdırmayı başaran çok yönlü bir müzik insanı.

Temmuz ayının başında İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak olan sanatçının duygulu sesini ve güçlü yorumunu canlı olarak dinleyip eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Loreena McKennitt İzmir ve Ankara konserlerinin ardından İstanbul konserini 2 Temmuz Salı akşamı, saat 21.00'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirecek.

 

Açık Havada Seyir Keyfi: Bir Yaz Gecesi Festivali

Yaz aylarının en keyifli etkinliklerinden biri olan açık hava sinemasını sanatseverlerle buluşturan Bir Yaz Gecesi Festivali 7 yaşında. Beykoz Kundura’da gerçekleşecek gösterimler sinema keyfini Boğaz’ın muhteşem atmosferi eşliğinde unutulmaz bir deneyime dönüştürmeyi amaçlıyor. İster ailenizle ister arkadaşlarınızla birlikte katılabileceğiniz gösterimler bu yıl canlı performansları da kapsıyor. 4-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerden takviminize uygun bir etkinliği seçebilir, bu büyülü atmosferin bir parçası olabilirsiniz.

 

Renkli, Lezzetli ve Eğlenceli Bir Deneyim: İstanbul Cocktail Festival

Kokteyllerle kutlama yapan üç kadın.

Güzel bir yaz günü arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirmekten ve yeni tatlar keşfetmekten hoşlanıyorsanız bu etkinlik tam size göre! Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Istanbul Cocktail Festival, Türkiye’nin ilk ve tek kokteyl festivali olma özelliğine sahip. Özenle hazırlanmış leziz kokteyllerin tadımı eşliğinde İstanbul’da olmanın keyfine varacağınız etkinlik, farklı kültürleri sizlerle buluşturarak hem göze hem damağa hitap ediyor. Festival kapsamında kokteyl tadımının yanı sıra çeşitli atölyeler, performanslar ve eğlenceli aktiviteler de sizleri bekliyor. Istanbul Cocktail Festival 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta!

 

Duvarların Sanatla Kucaklaşması: Le Mur İstanbul

Le Mur İstanbul, sokak sanatının özgür ruhunun duvarlara yansıdığı renkli bir dünyaya kapı aralıyor. Fransız Kültür Merkezi’nin İstanbul şubesinde sanatseverlerle buluşmayı bekleyen sergi, bu sezon Leona Rose’nin işlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının eserlerinde farklı kültürlerin izleri bütünsel bir sanat dili oluşturuyor. Kültür sanat aktiviteleri kapsamında alternatif bir program arıyorsanız eylüle kadar devam edecek sergiyi temmuz ayındaki etkinlik planınıza dâhil edebilirsiniz.

 

Tiyatronun Usta İsimleri Sahnede: Aydınlıkevler

İki usta oyuncu Demet Akbağ ve Salih Bademci’yi buluşturan tiyatro oyunu Aydınlıkevler, 100. kez seyirciyle buluşuyor. Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ve Serdar Biliş’in yönettiği oyun, 70’li yıllarda varlık içinde yokluk mücadelesi veren bir babaannenin torunuyla ilişkisini ve onların başından geçen olayları anlatıyor. Pek çok duyguyu içinde barındıran eser, teknik özellikleri bakımından da öne çıkmayı başarıyor. Oyunda kullanılan dinamik sahneler, görsel yenilikler ve farklı teknikler seyirciye bütünsel bir deneyim sunuyor. Aydınlıkevler 1 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00'de Maximum Uniq Açıkhava’da tiyatroseverler için sahnede olacak.