BLOG

BLOG

İstanbul'da Manzarasıyla Ünlü 8 Restoran


İstanbul Boğazı'nda gün batımında ışıklandırılmış Boğaziçi Köprüsü

Tarihî yapıları, eğlence mekânları ve eşsiz Boğaz manzarasıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, geleneksel ve modern lezzetleri bir araya getiren mutfak kültürüyle de ilgi çekiyor. İstanbul'da manzaraya karşı keyifli ve lezzetli bir yemek deneyimi sunan birçok restoran bulunuyor. Hem İstanbul'da yaşayanların hem turistlerin sıkça tercih ettikleri köklü restoranlar, damaklarda iz bırakan yemeklerinin yanı sıra büyüleyici manzaralarıyla da size unutulmaz bir deneyim sunabilir. İstanbul'un manzarasıyla ünlü 8 restoranını sizin için derledik.

 

Boğaz'da Lezzet Şöleni: Sunset Grill & Bar, Beşiktaş

Ulus Parkı'nda konumlanan Sunset Grill & Bar, Boğaz Köprüsü'ne bakan büyüleyici manzarasıyla listemizin ilk sırasında yer alıyor. 30 yıldır hizmet veren işletme, fine-dining alanında şehrin önde gelen restoranlarının başında. Türk, Akdeniz ve Japon mutfaklarından farklı lezzetler sunan restoran, menüsüne dünyaca ünlü şef Hiroki Takemura'nın önderliğinde New Japanese Cuisine tarzı lezzetler de eklemiştir.

Gastronomi alanında oldukça önemli bir yere sahip olan Sunset Grill & Bar, 2023 yılında "Michelin Servis Ödülü" almaya da hak kazandı. Siz de ailenizle boğaz manzarası eşliğinde lezzetli bir yemek deneyimi yaşamak için bu restoranı tercih edebilirsiniz.

 

Gecesi Ayrı, Gündüzü Ayrı Güzel: Izaka Terrace, Beyoğlu

Izaka Terrace, gecesi ve gündüzü ayrı güzelliğe sahip İstanbul Boğazı manzarasıyla konuklarını ağırlıyor. Anadolu mutfağı ve dünyanın çeşitli mutfaklarından lezzetler sunan restoran, Beyoğlu Gümüşsuyu mevkiinde CVK Park Bosphorus’un üst katında yer alıyor. Karides mantı, kalamar tava gibi bar atıştırmalıklarından tavuk ballotine, tiftiklenmiş dana kaburga gibi lezzetlerin yer aldığı alacarte menüsüne kadar birçok seçenek sunan restoran kokteyl ve sushi menüsüyle de öne çıkıyor.

Unutulmaz bir yemek deneyiminin yanı sıra mekânda yapılan DJ performansı eşliğinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Izaka Terrace'ı ziyaret ederseniz güllü dondurma ve demirhindi şerbetiyle sunulan tahinli akıtmayı denemenizi de öneriyoruz.

 

Boğazda Osmanlı Esintileri: Kaşıbeyaz Bosphorus, Sarıyer

1974'den bu yana geleneksel Türk mutfağı lezzetlerini sunan Kaşıbeyaz'ın pek çok şubesi bulunuyor. Kaşıbeyaz Bosphorus şubesi, beyaz rengin ağırlıklı olduğu iç tasarımı ve Osmanlı motifleriyle konuklarına âdeta saray konsepti sunuyor.

Misafirlerine sadrazam kebabından Kaşıbeyaz sarmaya kadar zengin bir kebap çeşitliliği sunan restoran, eşsiz manzarasıyla da etkileyici bir ambiyansa sahip. Eğer yolunuz Sarıyer Yeniköy'e düşerse Kaşıbeyaz Bosphorus'a mutlaka uğramalısınız.

 

Çılgın Kalabalıktan Uzak: Poyraz Çapari Restaurant, Beykoz

İstanbul'da kalabalıktan uzak sakin bir ortamda yemek yemek isterseniz Poyraz Çapari Restaurant beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilir. Poyrazköy Sahili'nin benzersiz manzarasına karşı konumlanan işletme, taptaze balıkların ve çeşitli deniz ürünlerinin yer aldığı zengin menüsüyle misafirlerini bekliyor. Siz de özel günlerinizi hem lezzetli yemekler hem şık bir ambiyans eşliğinde geçirmek isterseniz Poyraz Çapari Restaurant ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İstanbul Kanatlarınızın Altında: Okra İstanbul, Beyoğlu

The Marmara Taksim'in 20. katında konumlanan Okra, her penceresinden İstanbul’un farklı bir manzarasını sunuyor. Tarihî yarımadanın en güzel Boğaz manzaralarından birine sahip olan işletme, İstanbul'un en çok ilgi gören restoranları arasında.

Okra İstanbul; çağdaş Akdeniz lezzetlerinin ağırlıklı olduğu menüsü, büyüleyici boğaz manzarası ve kusursuz hizmet anlayışıyla mutlaka uğranılması gereken bir işletme. Okra İstanbul'a yolunuz düşerse açık ateşten karides ve kuru dinlendirilmiş dana tartar gibi özel başlangıçlarla, yedi baharatlı kuzu kol gibi ana yemeklerle ufak bir ziyafet çekebilirsiniz.

 

Eşsiz Tadım Menülerini Keşfedin: Mikla, Beyoğlu

2005 yılında hizmete başlayan Mikla panoramik boğaz manzarasıyla nefes kesiyor. Büyüleyici manzarasının yanı sıra Yeni Anadolu Mutfağı konseptini sunan prix fixe à la carte ve 7 aşamalı tadım menüsüyle damaklara da hitap ediyor. Yerel ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan işletme, aynı zamanda Michelin yıldızlı restoranlar arasına girmeyi başarmış durumda. Siz de Mikla’nın lezzetli tariflerini ışıltılı bir manzara eşliğinde deneyimleyip özel anlara imza atabilirsiniz.

 

İkonik Bir Manzara: The Grill, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı 

İstanbul'da deniz manzaralı bir restoranın iç mekan

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı bünyesinde bulunan The Grill, büyüleyici Prens Adaları manzarası eşliğinde misafirlerini özenle ağırlıyor. Kömür ateşinde pişen leziz ızgara çeşitleri ve birbirinden taze meze seçenekleriyle size unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Yerel ve uluslararası mutfaklardan özel tatların yer aldığı menü, özellikle öğlen ve akşam yemekleri için mükemmel bir seçim olabilir. Siz de makarnadan pizzaya, deniz ürünlerinden balıklara kadar geniş bir menüye sahip The Grill'i ziyaret ederek özel lezzetler eşliğinde görsel şölen yaşatan manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Restoran hakkında daha fazla bilgi edinmek için Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ile iletişime geçebilir, rezervasyonunuzu hemen yaptırabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: