BLOG

BLOG

Keyifli ve Avantajlı Bir İstanbul Tatili: Şehirde Keşfedebileceğiniz Harika Yerler ve Aktiviteler


Eşsiz tarihî güzellikleri, yeşil alanları, Boğaz’ı ve kültürel yaşantısıyla İstanbul, tatil için tercih edilebilecek en güzel şehirlerden biri. İster İstanbul'da yaşayan biri olun, ister şehir dışından gelen bir ziyaretçi olun, keyifli bir İstanbul tatili için yapabilecekleriniz neredeyse sınırsız. Ayrıca İstanbul'da huzurlu ve konforlu bir konaklama için otel seçimini özenli şekilde yapmanız oldukça önemli.

Elite World Hotels & Resorts, İstanbul'daki otellerinde uyguladığı %25’e varan indirim kampanyasıyla misafirlerine avantajlı konaklama imkânı sunuyor. Gelin, İstanbul'da konforlu ve huzurlu konaklama fırsatıyla yapabileceğiniz aktivitelere birlikte bakalım.

 

İstiklal Caddesi'ni ve Cihangir'i Keşfedebilirsiniz

Taksim ve Cihangir, İstanbul'un en çok ziyaretçi çeken semtleri arasında. Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi ise eski binaların, sanat galerilerinin ve butik dükkânların olduğu uzun bir cadde. Tarihî Çiçek Pasajı, St. Antuan Kilisesi ve Pera Müzesi burada ziyaret edebileceğiniz yerlerden yalnızca birkaçı. Eğer eğlenceli bir gece geçirmek istiyorsanız Nevizade'de ve Asmalımescit'te yer alan eğlence mekânlarına uğrayabilirsiniz.

İstiklal Caddesi'nin hemen yan tarafındaki Sıraselviler Caddesi'nden yürüyerek ulaşabileceğiniz Cihangir ise eski şirin evlerin olduğu, sıra sıra dizili kafelere ev sahipliği yapan hareketli bir bölge. Cihangir aynı zamanda Neşeli Günler gibi Yeşilçam filmlerine konu olmuş mekânları ve Masumiyet Müzesi gibi edebiyat dünyası için önemli cazibe merkezlerini barındırır.

 

Galata Kulesi'nden Karaköy'e Bir Kültür Rotası Çizebilirsiniz

Merkezî bir konumda bulunan Galata Kulesi ve Karaköy, şehirde alışveriş yapmak, kültür sanat aktivitelerine katılmak için ideal bölgeler. İstiklal Caddesi'nin bittiği noktada bulunan Galata Mevlevihanesi ile başlayacağınız yolculuğunuza Serdar-ı Ekrem Caddesi'ndeki renkli evleri izleyerek ve hediyelik eşya dükkânlarını gezerek devam edebilirsiniz. Daha sonra şehrin siluetinin önemli bir parçası olan Galata Kulesi'ne çıkabilir, İstanbul'u panoramik bir manzaradan seyredebilirsiniz. Komando Merdivenleri'ni takip ederek Salt Galata'yı ziyaret edebilir, güncel kültür sanat etkinliklerine katılabilirsiniz.

Salt Galata, Bankalar Caddesi'nde bulunur. Bu cadde boyunca yürüdüğünüzde Karaköy'e ulaşırsınız. Karaköy'de tarihî Arap Camii ve Kılıç Alipaşa Camii'ni ziyaret ettikten sonra Galata Köprüsü'ne doğru ilerleyebilir, Haliç manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Karaköy'den Eminönü'ne varmak için martıların çığlıkları ve vapurların düdük sesleri eşliğinde yürüyebilirsiniz.

 

Maçka Demokrasi Parkı'nda ve Çevresinde Vakit Geçirebilirsiniz

Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'un en canlı ve işlek bölgesinde âdeta kurtarılmış bir yeşil alan görevi görür. 1993 yılında hizmete açılan parkın etrafında yer alan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu pek çok aktiviteye katılma imkânı sunar. Büyük bir alana yayılmış olan Maçka Demokrasi Parkı'nda yürüyüş yapabilir, çocuk oyun alanlarında ailenizle birlikte vakit geçirebilir ve spor etkinlikleri yapabilirsiniz.

Maçka Demokrasi Parkı; arkadaşlarınızla veya ailenizle piknik yapmak, yoga ve meditasyon etkinliklerine katılmak ya da ağaçların gölgesinde kitap okumak için ideal bir lokasyondur. Taşkışla ve Maçka arasındaki teleferiği kullanarak parkın manzarasını kuş bakışı şekilde görebilirsiniz.

 

Atatürk Arboretumu'nda Yeşilin Her Tonunun Tadını Çıkarabilirsiniz 

Belgrad Ormanı'nın içinde yer alan Atatürk Arboretumu, Kemerburgaz ve Bahçeköy yolunun üzerinde bulunur. 38 hektarlık bir alana yayılmış olan Atatürk Arboretumu 1500'den fazla bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapar. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen bitkilere de ev sahipliği yapan alanda üç tane yapay gölet bulunur. Burada gezerken ördeklerle, su kaplumbağalarıyla ve kuğularla karşılaşabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu'nu özellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde ziyaret ederek yeşilin her tonunu görebilir, eşsiz kareler yakalayacağınız fotoğraflar çekebilirsiniz. Sevdiklerinizle vakit geçirmek ve doğanın kalbinde huzur bulmak istiyorsanız burayı tatil planlarınıza ekleyebilirsiniz.

 

Fener ve Balat'taki Eşsiz Yapıları Ziyaret Edebilirsiniz

Fener ve Balat bölgeleri; renkli evleriyle, kiliseleriyle ve tarihî meyhaneleriyle içinde kendine has bir kültürü barındırır. Bölgedeki en meşhur yapıysa Fener Rum Patrikhanesi olarak da bilinen İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi'dir. Sahile yakın konumda bulunan ve Bulgar cemaati tarafından yaptırılan Sveti Stefan Kilisesi ise bir diğer önemli yapıdır. Demirden inşa edilmiş olması nedeniyle Demir Kilise olarak da adlandırılır.

Balat ve Fener'de bulunan rengârenk evlerin büyük kısmı Kiremit Caddesi'de, Merdivenli Yokuş'ta ve Çobançeşmesi Sokak'ta bulunur. Bu evlerin önünde benzersiz fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Balat Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan, 1890 yılından kalma Agora Meyhanesi ise şarkılara konu olmuş, nadide bir mekândır.

 

Kadıköy Moda Sahili'nde Huzurlu Bir Gün Geçirebilirsiniz

İstanbul'un en popüler sahillerinden olan Moda, her yaş grubundan insanın vakit geçirdiği bir bölge. Kadıköy'de rıhtımla Yoğurtçu Parkı'nın arasında kalan Moda'da; çay bahçeleri, kafeler, restoranlar ve barlar bulunur. Moda Sahili'ne inmek için dar sokaklardan yürürken karşınıza çıkan sokak kedilerini sevebilir, İstanbul'un ilk modern apartmanlarını görebilirsiniz. Sahile inerken eşsiz deniz manzaralarıyla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Moda'ya gelmişken Türk müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço'nun müzeye çevrilen evini de ziyaret edebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts’un İstanbul Otellerinde %25'e Varan İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

İstanbul'da konaklayacağınız yer, tatilinizde gezip göreceğiniz yerler veya yapacağınız aktiviteler kadar önemli. İşte tam bu noktada, Elite World Hotels & Resorts’un konaklama indirimi avantajıyla ve eşsiz misafirperverliğiyle tanışabilirsiniz.

Elite World Hotels & Resorts’ta konforlu bir konaklama deneyimi boyunca, güne zengin bir kahvaltı menüsüyle başlayabilirsiniz. Merkezî lokasyonlarda bulunan otellerden, şehrin dilediğiniz lokasyonuna kolayca ulaşarak unutulmaz bir İstanbul keyfi yaşayabilir, yoğun geçen günün yorgunluğunu Fit Life SPA & Health Center'da atabilirsiniz. Akşam ise deneyimli şeflerin mutfağından çıkan enfes yemekler ile günü sonlandırabilirsiniz. Elite World İstanbul TaksimElite World Grand İstanbul Basın EkspresElite World Grand İstanbul KüçükyalıElite World İstanbul Florya ve Elite World Comfy İstanbul Taksim otellerinde geçerli kampanya kapsamında, 15 Ekim 2024 tarihine kadar yaptırdığınız tüm rezervasyonlar için %25'e varan indirim fırsatından yararlanabilir, tatiliniz boyunca İstanbul’u keşfedebilirsiniz.

Rezervasyon için bize 444 0 883 numaralı telefondan ulaşabilir veya web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

www.eliteworldhotels.com.tr