BLOG
- ELİTE WORLD HOTELS & RESORTS
- BLOG
- KIŞ MEVSİMİNİN YILDIZI KESTANE İLE UYGULAYABİLECEĞİNİZ LEZİZ TARİFLER
Kış Mevsiminin Yıldızı Kestane ile Uygulayabileceğiniz Leziz Tarifler
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla mevsimin yıldızı kestane, tariflerdeki yerini almaya başladı. Birbirinden leziz cheesecake'lerden tutun da rulo pastalara kadar kestanelerle yapılan birçok tatlı var. Siz de kar tanelerinin yolculuğunu izlerken birbirinden lezzetli kestaneli tariflerle kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Öyleyse gelin, sizleri kış mevsiminin parlayan yıldızı kestane ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı tarifleriyle baş başa bırakalım.
Kestaneli ve Kahveli Cheesecake
Malzemeler:
Tabanı İçin:
● 60 g eritilmiş tereyağı
● 200 g yulaflı bisküvi
Dolgusu İçin:
● 300 g oda sıcaklığında labne peyniri
● 200 g oda sıcaklığında tuzsuz lor peyniri
● 115 g toz şeker
● 500 g kestane
● 2 adet büyük boy yumurta
● 1 su bardağı süt
● 1 çay bardağı vanilya esansı
● 2 yemek kaşığı granül kahve
Üzeri İçin:
● Kestane şekeri
● İri ufalanmış kestane
Hazırlanışı:
● Yumuşayana kadar haşladığınız kestaneleri ayıklayın.
● Ayıkladığınız kestaneleri kahve ve sütle karıştırarak püre hâline getirin.
● Mutfak robotunda çektiğiniz bisküvilere tereyağı ekleyip malzemeleri karıştırın.
● 22 cm çapında, tabanına yağlı kâğıt serdiğiniz kelepçeli kalıba bisküvili karışımı boşaltın.
● Düzleştirdiğiniz tabanı buzlukta soğumaya bırakın.
● Labne ve lor peynirlerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
● Yumurta, toz şeker ve vanilya esansını ekleyerek çırpmaya devam edin.
● Kahveli kestane püresini ekleyin.
● 2-3 dakika daha çırpın, bisküvi tabanının üzerine dökün.
● Önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına, içi su dolu bir kap koyun ve cheesecake'i 50-60 dakika pişirin.
● Tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kestaneli Tart
Malzemeler:
Hamur İçin:
● 1 paket tart unu
● 2 adet yumurta
● 100 g yumuşak tereyağı
Üzeri İçin:
● 20 adet kestane
● 1 paket çikolatalı sos
● 3,5 çay bardağı süt
● Kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
● Un ve kakaoyu karıştırın.
● Karışımın orta kısmına tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve suyu ekleyin.
● Yoğurduğunuz hamuru altı eşit parçaya bölün.
● Hamurları küçük yuvarlaklar hâlinde açın ve tart kalıplarına yerleştirin.
● Hamurların üzerine küçük delikler açın.
● Hamurların üzerine küçük yağlı kâğıtlar yerleştirin ve kâğıtların üzerine ağırlık doldurun. Böylece hamurun şekli daha düz olur.
● Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
● Hamurların üzerinden ağırlıkları alın.
● Hamurları beş dakika daha pişirin.
● Rengi değişen tartları oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
● Püre hâline getirdiğiniz kestane şekeriyle kremayı tartın üzerine sıkın.
● Üzerlerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kestaneli Parfe
Malzemeler:
● 200 g erimiş sütlü çikolata
● 250 g kestane
● 100 g bisküvi
● 450 ml krema
● 50 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
● Kestaneleri haşlayın ve püre hâline getirin.
● Soğuk suyla soğuttuğunuz kabın içerisine streç film yerleştirin.
● Çikolata, kestane püresi ve bisküviyi karıştırın.
● Kremayı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kalıba alın.
● Malzemeleri dört saat dondurun.
● Servis etmeden 20 dakika önce çıkarın ve bitter çikolatayla servis edin.
Kestaneli Rulo Pasta
Malzemeler:
● 4 adet yumurta
● 1 su bardağı toz şeker
● 1 su bardağı un
● 2 yemek kaşığı kakao
● Kestane kreması
Üstü İçin:
● 50 ml süt kreması
● 100 g çikolata
● 2 yemek kaşığı file badem
● 1 yemek kaşığı file fıstık
Hazırlanışı:
● Pandispanya için yumurtayla toz şekeri çırpın.
● Unu ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın.
● Tepsiye döktüğünüz karışımı 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 10-12 dakika pişirin.
● Fırından çıkardıktan sonra rulo hâline getirdiğiniz pandispanyayı soğumaya bırakın.
● Pandispanyayı açın, kekin bir köşesine boydan boya kestane kreması sürdükten sonra sarın.
● Süt kremasını kaynama noktasına gelene kadar kaynatın, ardından içerisine çikolatayı ekleyerek eritin.
● Çikolata sosu rulonun üzerine dökün, file badem ve fıstıkla servis edin.
Kestane Şekeri
Malzemeler:
● 1 kg kestane
● 2 su bardağı şeker
● 2 su bardağı oda sıcaklığında su
Hazırlanışı:
● Kestaneleri yumuşayana kadar haşlayın, ayıklayın.
● Su ve şekeri geniş tabanlı bir tencereye alıp eriyene kadar karıştırın.
● Kestaneleri tencerenin dibine tek sıra hâlinde dizin, ardından tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arada alt üst ederek iki saat pişirin.
● Tarifiniz hazır. Afiyet olsun!