BLOG

BLOG

Mevsim Meyveleriyle Yapabileceğiniz Lezzetli Tatlılar


Yaz mevsiminde taze ve leziz meyvelerin keyfini çıkarmanın en iyi yolu elbette meyveli tatlılar yapmak! Çilekten karpuza, üzümden kayısıya pek çok meyveyle yapabileceğiniz birbirinden güzel tariflerle kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Haydi gelin, mevsim meyveleriyle hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tarifleri birlikte inceleyelim.

 

Karpuzlu Granita

karpuzlu granita

Bir İtalyan lezzetli olan granitayı ister kâsede leziz bir tatlı olarak ister bardakta serinletici bir içecek olarak tercih edebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 4 su bardağı doğranmış karpuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Süslemek için taze nane yaprakları

 

Hazırlanışı

  • Doğranmış karpuzu blender'a koyun ve püre hâline getirin.
  • Püreyi bir süzgeç yardımıyla süzerek çekirdeklerden arındırın.
  • Karpuz suyunu bir kaba alın ve içerisine toz şeker ile limon suyunu ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Kabı dondurucuya koyun ve her 30 dakikada bir karıştırın. Toplamda 3-4 saat boyunca aralıklarla karıştırma işlemine devam edin.
  • Tamamen donduktan sonra granitayı çatalla kazıyarak buzlu taneler elde edin.
  • Servis kâselerine paylaştırın ve üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

 

Çilekli Kremalı Pasta Dilimleri

Çilekli Kremalı Pasta Dilimleri

Çileğin kremayla eşsiz uyumu, hafif ve lezzetli bir tat arayanlar için iyi bir seçenek olabilir.

 

Malzemeler

  • 250 gram taze çilek
  • 200 gram krem peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 1 paket vanilin
  • 24 adet kakaolu bisküvi
  • Süslemek için çilek dilimleri ve nane yaprakları

 

Hazırlanışı

  • Taze çilekleri yıkayın, saplarını çıkardıktan sonra ince dilimler hâlinde doğrayın. Çileklerin bir kısmını süslemek için ayırın.
  • Krem peyniri bir kâseye alın ve mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta kremayı çırpın, krem peynirli karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Kakaolu bisküvileri tek tek kremalı karışıma batırın ve dikdörtgen bir tepsiye sıralayın. 
  • Bisküvi tabakasının üzerine çilek dilimlerinden bir kat yerleştirin. Ardından kalan kremalı karışımı tabakanın üzerine yayın ve düzeltin.
  • Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat boyunca dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyin ve pastanın üzerini çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun!

 

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Sırada "Beklemek bana göre değil." diyenler için benzersiz bir tarif var! Kayısı tatlısı pratikliği ve enfes lezzetiyle yazın öne çıkan lezzetlerinden biri.

 

Malzemeler

  • 12 adet taze kayısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Servis için vanilyalı dondurma veya kaymak
  • Ceviz

 

Hazırlanışı

  • Kayısıları yıkayın, ortadan ikiye ayırın ve çekirdekleri çıkarın.
  • Bir tavaya yerleştirdiğiniz kayısıların üzerine toz şekeri serpin.
  • Suyu ekleyin ve kayısıları şekerle birlikte hafifçe karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte kayısılar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. 
  • Kayısılar iyice yumuşadığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kayısı tatlısını servis ederken isteğe bağlı olarak vanilyalı dondurma veya kaymak ile sunabilirsiniz. Tatlının üzerini ceviz kırıntılarıyla da süsleyebilirsiniz.

 

Meyve Salatası

Her mevsimin vazgeçilmez lezzeti meyve salatası, özellikle yaz aylarında daha renkli bir görünüm sunuyor. Vitamin deposu bu tarifi hazırlamaksa hem kolay hem eğlenceli!

 

Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • 1 dilim kavun
  • 1 dilim karpuz
  • 1 su bardağı üzüm(tercihen karışık renklerde)
  • 1 su bardağı çilek
  • 1 su bardağı taze böğürtlen
  • Süslemek için taze nane yaprakları
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

Hazırlanışı

  • Şeftaliyi, kavunu ve karpuzu yıkayın.
  • Meyvelerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından küp şeklinde doğrayın.
  • Üzümleri yıkayın ve kabuklarını soyun. İsterseniz üzümleri ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
  • Çilekleri yıkayın, saplarını kesin ve dilimleyin.
  • Böğürtlenleri yıkayıp süzün.
  • Büyük bir kâseye doğranmış meyveleri ve böğürtlenleri ekleyin.
  • Salata sosu için limon suyu, bal ve rendelenmiş limon kabuğunu küçük bir kapta karıştırın.
  • Sosu meyvelerin üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Sosun meyvelerin üzerine iyice yayılmasını sağlayın.
  • Meyve salatasını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Servis yaparken salatanın üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: