BLOG

BLOG

MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN ENFES IZGARA ÇEŞİTLERİ


Et yemeyi sevenler için vazgeçilmez bir tutku hâline dönüşen ızgara, ülkemizin yeme-içme kültüründe önemli bir yer kaplar. Genellikle pişirilme aşamasında etin kendi yağı dışında bir yağ kullanılmadan hazırlanan ızgara çeşitleri, eşsiz lezzetiyle tüm dünyada tüketilir. Dana etinden balığa kadar neredeyse tüm et türlerinin ızgarada pişirilmesi, ızgara çeşitlerinin de geniş bir skalada karşınıza çıkmasını sağlar. Dilerseniz bu zenginlik içinden mutlaka denemeniz gereken enfes ızgara çeşitlerine birlikte göz atalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Kebap Çeşitlerinin İsimleri Nelerdir?

Dana Bonfile

Dana Bonfile

Dünya mutfağının farklı örnekleriyle karşımıza çıkan dana bonfile, sığır filetosu ile yapılır. Bu nedenle Fransa, Birleşik Krallık ve Güney Afrika'da fileto olarak da adlandırılır. Eşsiz lezzetinin yanı sıra besin değeri yüksek olduğu için "etlerin kralı" olarak da ifade edilir. Dünyada steak, ülkemizde ise ızgara kültürünün vazgeçilmez seçeneklerinden biri olan dana bonfile, farklı şekillerde pişirilir. Tavada veya fırında pişirilen, sulu yemeklere de eşlik edebilen dana bonfilenin en çok rağbet göreni ve en lezzetli olanı ise ızgarada pişirilen çeşidi. Kemiksiz, yağdan ve sinirden ayrılmış bir ızgara dana bonfile, kırmızı eti sevenlerin tutkusu diyebiliriz.

 

T-Bone Steak

Steak

Dananın T şeklindeki kemiğinde yer alan kısa filetodan kesilerek temin edilen T-Bone, bir diğer lezzetli ızgara türü. Adını da temin edildiği T şeklindeki kemikten alan T-Bone Steak, dana bonfile ile kırmızı ete düşkün olanların keyifle tükettiği yiyecekler arasında ilk sıralarda bulunur. Çoğu zaman pişirilmeden önce marinasyon işlemine tabi tutulan T-Bone Steak, genellikle az-orta ölçekte pişirilerek tüketilir. Bunun nedeni ise içerisinde yer alan kontrfile kısmının piştikçe daha sert bir yapıya bürünmesi ve özelliğini yitirmesi. Bu nedenle çok pişirildiğinde daha sert bir kıvama geldiği için yumuşak bir et tüketme hayalinizi de gölgede bırakabilir.

 

Dana Pirzola

Dana pirzola

En yumuşak et türlerinden biri olarak karşımıza çıkan dana pirzola, dananın sırt kısmından temin edilir. Doğal yağı ile harmanlanan ve yumuşak yapısıyla kolay pişirilen dana pirzola, ağızda dağılır. Eşsiz lezzetiyle et yemeyi sevenlerin favorileri arasında kendine rahatlıkla yer bulur. Izgara dışında tavada ve fırında da rahatlıkla pişirilir fakat sıklıkla ızgara tercih edilir. Ancak dana pirzola her ne kadar yapı itibarıyla yağlı bir et türü olsa da pişirilmeden önce etin üzerindeki sinirlerden arındırılması ve marine edilmesi gerekir.

 

Patlıcan Kebabı

Patlıcan kebabı

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan patlıcan kebabı, her ne kadar sıklıkla fırında pişiriliyor olsa da ızgarada yapılan şekli ile ünlü. Patlıcan kebabının yapımında ise genellikle ince doğranmış dana ya da kuzu eti tercih edilir. Kebap şişine geçirilerek yapılan bu ızgara türüne patlıcan eşlik ettiği için patlıcan kebabı adını alır. Genellikle lavaş ile servis edilen kebap, farklı şekillerde marine edilerek hazırlanabilir. Fırında yapılan patlıcan kebabı türünde ise ince doğranmış et yerine köftenin tercih edilebildiğini de belirtelim.

 

Karışık Izgara

Karışşık ızgara

Karışık ızgara için kelimenin tam anlamıyla bir tür lezzet şöleni denebilir. Bu lezzet şöleninin içeriği tercih etmiş olduğunuz işletmeye göre değişebilse de ağırlıklı olarak Adana kebabı, kuzu pirzola, tavuk şiş, köfte, külbastı ve kuzu şişten meydana gelir. Karışık ızgara sunmuş olduğu bu ızgara zenginliği ile et tüketmeyi sevenlerin gönlünde taht kurmayı da başarır.

 

Izgaranın En Lezzetli Ürünleri The Grill Ocakbaşı'nda!

Elite World Hotels & Resorts çatısı altında ziyaretçilerini ağırlayan The Grill Ocakbaşı, misafirlerine ızgara ürünleri ile lezzet şöleni yaşatıyor. The Grill Ocakbaşı; özenle seçilen, usta eller tarafından hazırlanan ızgara çeşitlerini menüsüne taşıyor. Lezzet yelpazesini oldukça geniş tutan ocakbaşı, özel tarifler içeren ızgara ürünlerinin yanı sıra dünya mutfağının benzersiz tatlarını misafirleriyle buluşturmaktan da geri kalmıyor. Ana yemeğiniz her ne olursa yine usta ellerden çıkan leziz mezeler de sofranıza eşlik ediyor. Siz de bu harika lezzetleri tatmak için The Grill Ocakbaşı'nı ziyaret edebilirsiniz.

The Grill Ocakbaşı

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill Ocakbaşı

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - The Grill Ocakbaşı

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill Ocakbaşı 

Elite World İstanbul Florya - The Grill Ocakbaşı 

Elite World Grand Sapanca - The Grill Ocakbaşı

Elite World Van - The Grill Ocakbaşı

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: