BLOG

BLOG

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE SEVGİLİNİZ İÇİN HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ 8 LEZİZ VE ROMANTİK YEMEK


14 Şubat Sevgililer Günü, altında yatan hikâye ne olursa olsun; sevdiğimiz insana sevgimizi göstermenin bir bahanesi! Dolayısıyla bu özel günde ona özel bir şeyler hazırlamak, sevdiğimiz insanı sandığımızdan fazla mutlu edebilir. Eğer siz de Sevgililer Günü'nde sevdiğiniz için emek harcamaktan yana olanlardansanız, bu yazımız tam size göre! İşte Sevgililer Günü'nde sevgiliniz için hazırlayabileceğiniz 8 leziz ve romantik yemek!

 

1. Cordon bleu

Cordon bleu

Sevgililer Günü için sevgilinizi Paris'e götüremeseniz de Paris mutfağını onun için evinize getirebilirsiniz! İşte leziz mi leziz Cordon bleu tarifi!


Malzemeler:

  • 5 adet fileto tavuk göğsü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • 5 dilim dana jambon


Kızartmak için gerekli malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı


Yapılışı: Kemiksiz tavuk göğüslerini temizleyip bol suda yıkayın. Üzerlerini dikkatlice kurulayın ve bıçak ile orta kısımlarından kesin. Tavukların iç kısımları dolacağı için tamamen kesmemeye özen gösterin. Et döveceği ile biraz inceltip tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz tavukların orta kısmına birer dilim kaşar peyniri yerleştirin. Ardından bir dilim jambon ve tekrar bir dilim kaşar yerleştirdiğiniz tavukların kenarlarını et döveceği ile dövdükten sonra kapatın. Kızartmak için yumurtaları geniş bir kapta çırpın, ayrı tabaklara un ve galeta unu koyun. Tavukları sırasıyla un, yumurta sarısı ve galeta ununa iki taraflı batırarak yağda kızartın. Kızartma işlemi sona erdiğinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz!

 

2. Krep kanepe

Krep kanepe, Sevgililer Günü yemeğiniz için son derece lezzetli ve şık bir aperitif! İşte tarifi!

 

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

 

İç harcı için gerekli malzemeler:

  • 150 gram somon füme
  • 200 gram labne peyniri
  • 4 dal maydanoz
  • 8 adet frenk soğanı
  • Çeyrek çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Yapılışı: Krep hamurunu hazırlamak için yumurtaları derin bir kaba alın, az ayçiçek yağı, su ve süt ilavesiyle çırpın. Un ve tuz ekleyerek karışımı mikser ile pürüzsüz hale getirin. Yanmaz yapışmaz tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın ve tavaya bir kepçe kadar krep hamuru boşaltın. Bu şekilde kreplerinizi hazırladıktan sonra servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.


Kreplerin iç dolgusu için maydanoz ve soğanı incecik kıyın; bir kapta labne, kıyılmış yeşillik ve karabiberi karıştırın. Somon fümeyi yaprak halinde açın. Kreplere öncelikle labneli harçtan sürün, somon füme dilimlerini yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Ardından halka halka dilimleyin ve açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun. Afiyet olsun!

 

3. Portakallı kek

portakallı kek

İşte Sevgililer Günü'nde onun ağzınızı tatlandırmanın en lezzetli yolu: Portakallı kek!

 

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: 3 yumurtayı toz şekerle iyice çırpın. Üzerine ayçiçek yağını, sütü, portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyaları ekleyerek kıvam alana kadar çırpın. Ardından yağladığınız kek kalıbına harcı aktarın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz!

 

4. Ballı patlamış mısır

Ballı patlamış mısır

Sevgililer Günü akşamında onunla romantik bir film izlerken keyifle tüketeceğiniz bir atıştırmalık tarifi!

 

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı mısır (cin mısırı)
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı fındık

 

Ballı karameli için gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı su


Yapılışı: Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın ve cin mısırlarını tencereye aktarın. Kapağını kapatarak mısırları patlatın. Ardından patlamış mısırları bir karıştırma kabına alın. Mutfak robotu yardımı ile fındıkları kıyın ve patlamış mısırla harmanlayın. Esmer şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın. Şeker erimeye başladığında bal ve tereyağı ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Ardından karameli ocaktan alın ve patlamış mısır karışımının üzerinde gezdirin. Soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

 

5. Şans kurabiyesi

Bu özel akşamda, içine minik aşk notları iliştireceğiniz lezzetli mi lezzetli şans kurabiyeleri yapmaya ne dersiniz?

 

Malzemeler:

  • 50 gram yumurta beyazı
  • 40 gram pudra şekeri
  • 45 gram tereyağı (erimiş)
  • 50 gram un
  • 1 paket vanilin

Yapılışı: Fırını 200 derecede ısıtın. Yumurta beyazını çırparak köpürtün. Kuru malzemeleri kabın içinde karıştırın ve ortasında yuvarlak bir boşluk açın. Erimiş tereyağını ekleyin, karıştırın ve yumurta beyazını ekleyin. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yuvarlak şekiller vererek dizin. Fırında 5 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca hazırladığınız aşk notlarını yuvarlakların ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Soğumaya bırakın! Afiyet olsun.

 

6. Dolgulu tavuk

Bu pratik ama çok lezzetli tarif, Sevgililer Günü yemeğinizi daha bir özel kılacak!

 

Malzemeler:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adet dilimlenmiş mantar
  • 2 adet dilimlenmiş kapya biber
  • 12 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Tavuk göğsünü doldurmak için bıçakla tam ortadan cep açın. İçine tuz ve karabiber serpiştirin. Rendelenmiş kaşar, mantar ve biberleri içerisine dizin. Fesleğen yapraklarını da ekleyin ve cepleri kapatın. Ardından tavukları yağlanmış tavada kızartın ve ısıya dayanıklı bir kaba alın. Fırında 180 derecede, 20 dakika daha pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

 

7. Kremalı mantar soslu makarna

Kremalı mantar soslu makarna

İtalyan lezzetleri, Sevgililer Günü menünüz için son derece ideal olabilir. İşte yine pratik ve lezzetli bir tarif!

 

Malzemeler:

  • 1 paket penne makarna
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

 

Sosu için gerekli malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram mantar
  • 2 su bardağı krema (2 paket)
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 2 avuç fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

 

Yapılışı: Geniş bir tavada zeytinyağı ile halka doğranmış sarımsağı soteleyin. Dilimlenmiş mantarları da tavaya ekleyin ve yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Derin bir tencerede penne makarnayı haşlayın. Sotelenen mantarların üzerine krema, karabiber ve fesleğenleri ekleyerek kıvam alana kadar pişirin. Pişen makarnayı sosun tavasına aktarın ve parmesan ve tereyağını da ekleyerek karıştırın. Ardından makarnanızı parmesan ilavesi ile servis edebilirsiniz!

 

8. Patates waffle

Hem lezzetli hem de hazırlaması son derece basit bu tarif, eminiz tam aradığınız türden!

 

Malzemeler:

  • 3 adet büyük boy patates
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Patatesleri bol su ile yıkayıp bir tencerede haşlayın. Ardından ezerek püre haline getirin. Patates püresini yumurta, krema, tereyağı, un, kabartma tozu ve baharatlar ile karıştırarak hamur haline getirin. Önceden ısıtılmış waffle makinesinde tereyağını eritin ve patates hamurundan bir yemek kaşığı alıp makinede kızartın. Afiyet olsun!