BLOG

BLOG

SONBAHARDA TÜKETEBİLECEĞİNİZ BİRBİRİNDEN LEZZETLİ TATLI TARİFLERİ


Sonbaharın yaklaşmasıyla mevsim meyve ve sebzeleri tezgâhlardaki yerini almaya başlar. Bu meyveleri kullanarak hazırlayabileceğiniz enfes tatlı tarifleri, size ve sevdiklerinize keyifli bir lezzet şöleni sunar. Şöyle hafif hafif çiseleyen yağmuru pencereden izlerken kahvenize eşlik edecek birbirinden güzel tatlı tarifleri ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Hem görüntüsü hem lezzetiyle enerjinizi tazeleyecek tatlı tariflerini evinizde kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Şimdi sizleri sonbaharda tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli tatlı tarifleri ile baş başa bırakıyoruz.

 

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı

Malzemeler

● 2 kg bal kabağı

● 2.5 su bardağı toz şeker

 

Üzeri İçin

● 3 çorba kaşığı Antep fıstığı ya da 3 çorba kaşığı kıyılmış ceviz

 

Hazırlanışı

● Kabakların yeşil kısımlarını ve sert kabuklarını keserek temizleyin ve ardından kabakları dilediğiniz boyutta dilimleyin.

● Kabakları yıkayıp suyunu süzün.

● Geniş bir tencerenin içerisine kabak dilimlerini yan yana olacak şekilde dizin. Bu işlem sırasında kabak dilimlerinin üst üste gelmemesine dikkat edin.

● Kabakların üzerine toz şekeri serpiştirin.

● Tencerenin kapağını kapatarak kabakları en az bir saat bekletin. Bu sırada kabaklar suyunu salacak.

● Süre sonunda kabakları çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.

● Daha sonra tencerenin kapağını açın ve bu şekilde 25 dakika daha pişirin.

● Tencereyi ocaktan alarak soğuması için dinlendirin.

● Tatlı soğuyunca üzerlerine kıyılmış ceviz veya Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.

 

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Malzemeler

● 2 adet büyük boy ayva

● 8 yemek kaşığı toz şeker

● 1 su bardağı su

● 1.2 çay bardağı vişne suyu

● 1 adet çubuk tarçın

● 5-6 adet karanfil

● 1 adet limonun suyu

 

Üzeri için

● 100 gram kaymak

● 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

 

Hazırlanışı

● Ayvaları bol suda yıkayarak kabuklarını soyun ve ikiye kesin.

● Kararmaması için ayva ve kabukları limonlu suyun içine koyun.

● Ayvanın içini temizleyin ancak çekirdeklerini daha sonraki aşamada kullanmak üzere kenara ayırın.

● Ayvaları geniş tabanlı bir tencereye tek sıra olacak şekilde güzelce dizin.

● Her ayva parçasının üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

● Su, limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, tarçın ve karanfilleri tencereye ilave edin.

● Ayvaları orta ateşte suyu kaynayıncaya kadar pişirin.

● Su kaynadığında vişne suyunu da karışıma ekleyerek tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte yaklaşık bir saat pişirin.

● Süre sonunda suyunu iyice çekip renk alan ayvaların yumuşaklığını bıçak yardımıyla kontrol edin.

● Pişen tatlıyı ocaktan alarak soğumaya bırakın.

● Soğuyan ayvaları servis tabağına alın. Tenceredeki şerbetten hafifçe üzerine dökün.

● Ayvaların üzerine kaymak ve toz Antep fıstığı ekleyerek servis edin.

 

Çikolata ve Kestaneli Kavanoz Tatlısı

Çikolata ve Kestaneli Kavanoz Tatlısı

Malzemeler

● 750 ml süt

● 350 gram fırınlanmış kestane

● 100 gram toz şeker

● 100 gram kakao

● 1 adet yumurta

● 30 gram un

● 30 gram buğday nişastası

● 1 kaşık tereyağı

● 120 gram fındık içi

● Fırın torbası

● Pişirme kâğıdı

 

Hazırlanışı

● Fındıkları küçük parçalar hâline getirin.

● Kestaneleri fırın torbasına koyarak fırında pişirin.

● Bir tencereye süt ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar iyice karıştırın.

● Kakao, nişasta ve unu bir kâsede güzelce karıştırın.

● Karışımı yavaş yavaş yedirerek tencereye ekleyin. Karışımı çırpma teli ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.

● Koyu bir kıvama gelince bir adet yumurta sarısını muhallebiye ekleyin.

● Soğuk tereyağını da ekleyerek muhallebinin kıvamını tutturun.

● Pişirdiğiniz kestaneleri büyüklüklerine göre iki veya dört parçaya keserek kavanozun dibine yerleştirin.

● Üzerine fındıkları serpiştirin.

● Fındıkların da üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.

● Muhallebi oda sıcaklığında soğuyana kadar üzerini pişirme kâğıdı ile örtün.

● Son olarak oda sıcaklığına gelen muhallebilerin üstündeki pişirme kâğıtlarını çıkartın ve kavanozların kapaklarını kapatın. Tatlıyı buzdolabında soğumaya bırakın.

● Soğuduktan sonra dolaptan çıkarıp tatlıyı servis edebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts, Coffee Company Bünyesinde Sunduğu Tatlı Çeşitleriyle Sizi Muhteşem Bir Lezzet Yolculuğuna Çıkarıyor

Coffee Company tatlı

Türkiye'nin önde gelen otellerinden Elite World Hotels & Resorts bünyesindeki Coffee Company, birbirinden lezzetli tatlı çeşitleriyle sizi unutulmaz bir şölene davet ediyor. Coffee Company, klasik İtalyan kafeleri tarzını benimseyen dekorasyonu ve kaliteli hizmet anlayışıyla muhteşem bir deneyim vadediyor. Coffee Company tarafından sizlerle buluşturulan farklı tatlı çeşitleri, pastaları ve minik atıştırmalıkları enfes kahveler eşliğinde deneyerek kendinizi şımartabilirsiniz. Ödüllü şefler tarafından hazırlanan ürünlerin tadına bakabilir, dilerseniz bu eşsiz lezzetleri sevdiklerinize hediye olarak alabilirsiniz. Günlük olarak hazırlanan tatlıları her gün Elite World Hotels & Resorts, Coffee Company'lerde bulabilirsiniz. Coffee Company menüleri ve çalışma saatlerini öğrenmek için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: