BLOG

BLOG

YAZ AYLARINA KEYİF KATACAK PRATİK VE LEZZETLİ PİKNİK TARİFLERİ


Yazın yaklaşması ve havaların güzelleşmesi ile bir yandan sevdiklerinizle vakit geçirirken bir yandan doğanın tadını çıkartabilmek için piknik planları yapmaya başladınız mı? Pikniğin tadı en çok özenle hazırladığımız yemekleri, ailemizle ve dostlarımızla paylaşınca çıkıyor. Peki, pikniklerin olmazsa olmaz lezzetleri neler? İşte, piknik sofralarınızı hazırlarken sizlere ilham verecek birbirinden pratik ve nefis tarifler!

 

Kısır

Kısır

Malzemeler

● 2 su bardağı ince bulgur

● 2,5 su bardağı sıcak su

● 1 adet soğan

● 1,5 yemek kaşığı domates salçası

● 1 yemek kaşığı biber salçası

● 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

● 1 tatlı kaşığı pul biber

● İkişer adet domates, yeşil biber, salatalık

● Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

● Yarım su bardağı zeytinyağı

● 1 limonun suyu

● 2 yemek kaşığı nar ekşisi

● 1,5 tatlı kaşığı sumak

● Tuz

● Taze nane

 

Hazırlanışı

● Geniş ve kapaklı bir cam kâseye bulguru aktarın.

● Sıcak suyu bulgurun üzerine dökün. Kâsenin üzerini kapatarak bulguru dinlenmeye bırakın.

● Soğanları yemeklik doğrayın, uygun bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.

● Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

● Kırmızı toz biber ve pul biberi ekleyin, hafifçe karıştırıp ocağın altını kapatın.

● Domates, salatalık ve yeşil biberi küçük küçük doğrayın.

● Dinlenip suyunu çekmiş bulgura soğanlı karışımı, kalan zeytinyağını, limon suyunu, nar ekşisini, sumağı ve tuzu ekleyin.

● Bulgur turuncu renge dönene kadar karıştırın.

● Domates, salatalık, yeşil biber ve maydanozu da ekleyip tekrar karıştırın.

● Taze nane ile süsleyerek servis yapın.

 

Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek

Malzemeler

● 6 adet yufka

● 500 g ezilmiş beyaz peynir

● Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

● 1,5 su bardağı süt

● Yarım su bardağı zeytinyağı

● 2 yemek kaşığı sirke

● 1 yumurta sarısı

● Susam

 

Hazırlanışı

● Öncelikle fırını çalıştırıp 180 dereceye ayarlayın.

● Uygun bir kâsede maydanoz ve peyniri karıştın.

● Başka bir kâsede süt, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak sos hazırlayın.

● Bir yufkayı masanın üzerine açın ve kare olacak şekilde kenarlardan içe katlayın.

● Yufkanın üzerine biraz sos döküp sosu fırça veya eliniz ile yayın ve üstüne peynirli harçtan serpin.

● Üzerine bir yufka daha açıp aynı işlemi tekrar ettikten sonra rulo şeklinde sarın, 6-8 eşit parçaya bölün.

● Diğer yufkalara da yine 2'li gruplar hâlinde aynı işlemleri uygulayın.

● Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye rulo börekleri dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.

● Börekleri fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirin.

● Pişen börekleri fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

 

Patates Salatası

Patates Salatası

Malzemeler

● 5 adet patates

● 1 adet kırmızı soğan

● Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

● Yarım su bardağı kıyılmış dereotu

● 5 yemek kaşığı zeytinyağı

● 3 yemek kaşığı sirke

● 1 adet limonun suyu

● 2 diş ezilmiş sarımsak

● 2 yemek kaşığı kapari

● Tuz

 

Hazırlanışı

● Uygun bir tencerede patatesleri haşlayın ve ardından bir kenarda ılımaya bırakın.

● Kırmızı soğanı küçük küçük doğrayın.

● Orta boy bir kâsede zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.

● Doğranmış soğanı kâsenin içerisine ilave edin ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.

● Ilıyan patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra salata tabağına alın.

● Üzerine dinlendirdiğiniz salata sosunu dökün.

● Kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekledikten sonra salatayı karıştırın.

● Kapari ile süsleyip servis edin.

 

Limonata

Limonata

Malzemeler

● 3 adet limon

● 1 adet portakal (canlı bir renk vermesi için)

● 1 su bardağı şeker

● 2 litre soğuk su

● Taze nane

 

Hazırlanışı

● Limonları ve portakalı yıkayın.

● Portakalın suyunu sıkın.

● Limonların kabuklarını bir bıçak veya soyacak yardımıyla soyun ve kabuklardan 1-2 parça ayırın.

● Kabuğu soyulmuş limonları rondodan geçirin.

● Geniş ve derin bir kabın içerisine şekeri, portakal suyunu, öğütülmüş limonları, ayırdığınız kabuklarını koyun ve karıştırın.

● Karışımı buzdolabında 4 saat dinlendirin.

● Dinlenmiş karışımın içerisine soğuk suyun tamamını ilave edin ve karıştırın.

● İnce delikli bir süzgeç yardımı ile karışımı bir şişe veya sürahinin içerisine süzün.

● Limon dilimleri ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.

 

Damla Çikolatalı Puf Muffin

Damla Çikolatalı Puf Muffin

Malzemeler

● 4 yumurta

● 1,5 su bardağı şeker

● 1,5 su bardağı yoğurt

● Yarım su bardağı süt

● 1 su bardağı sıvı yağ

● 3,5 su bardağı un

● 2 paket kabartma tozu

● 1 paket vanilya

● 1,5 su bardağı damla çikolata

 

Hazırlanışı

● Öncelikle fırını çalıştırıp 180 dereceye ayarlayın.

● Muffin kalıplarınızı yağlayın.

● Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıp rengi beyazlaşana kadar çırpın.

● İçerisine yoğurdu, sütü, sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.

● Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

● Bu sırada unu -bir yandan karıştırmaya devam ederek- yavaş yavaş karışıma ekleyin.

● Muffin hamurunu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.

● Karışımı muffin kalıplarına, üzerinde kabarma payı kalacak şekilde eşit olarak dağıtın.

● Üzerlerine damla çikolataları paylaştırın ve parçacıkları bir çay kaşığı yardımıyla hamurun içerisine gömün.

● Muffin'leri fırına atın ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

● Kürdan testi yaparak piştiğine emin olduğunuz muffin'leri fırından çıkartıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekân